Skip to main content

Η επόμενη μέρα της νέας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

REUTERS/Scott Heppell

Ο σχεδιασμός της καινούργιας... έκδοσης έχει ξεκινήσει και ο Τεν Χαγκ προχωρά στο πλάνο του με ξεκάθαρες ιδέες και αφετηρία τους παίκτες που δεν περιλαμβάνονται στη «μεγάλη εικόνα».

Ενώ υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος και το τέλος διαφαίνεται συναρπαστικό στη φετινή Premier League, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Έρικ Τεν Χαγκ εργάζονται ήδη για την επόμενη περίοδο, με πολύ συγκεκριμένες ιδέες για τους παίκτες που θα φύγουν το καλοκαίρι.

Ο Ολλανδός τεχνικός έχει ήδη ονομάσει τους «ανεπιθύμητους», σε μια ομάδα που ακόμη δεν είναι τέλεια αλλά η οποία βελτιώθηκε υπό τις οδηγίες του. Με τον ερχομό του στον πάγκο το περασμένο καλοκαίρι, ο σύλλογος τελείωσε μια εξαετή ανομβρία τίτλων κατακτώντας το Carabao Cup.

Πάνω από όλα, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» βρήκαν έναν δυνατό μάνατζερ με ιδέες και ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο. Ωστόσο, οι πρόσφατες ήττες από τη Λίβερπουλ (0-7) και τη Νιούκαστλ (0-2) επιβεβαίωσαν ότι η Γιουνάιτεντ, 5η επί του παρόντος στο πρωτάθλημα, χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση.

Ο προπονητής της έχει ιδέες για τη αυξήσει την ποιότητα της ομάδας του (Χάρι Κέιν, Βίκτορ Όσιμεν, Ραντάλ Κολό Μουανί, Φρένκι ντε Γιονγκ, Τζουντ Μπέλινγχαμ κ.λπ.), αλλά πρώτα θα πρέπει να κάνει χώρο στο ρόστερ και να βρει μετρητά μέσα από τις αποχωρήσεις για να προχωρήσει σε μεταγραφές.

Έχοντας αυτό κατά νου, ο Ολλανδός έχει ήδη «μαρκάρει» τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να βγουν στη μεταγραφική αγορά αυτό το καλοκαίρι, αναφέρει η εφημερίδα Manchester Evening News.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο 30χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός Χάρι Μαγκουάιρ, που σπάνια βρήκε θέση βασικού αυτή τη σεζόν, θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Τις τελευταίες ημέρες συζητήθηκε μια επιστροφή στη Λέστερ με τη μορφή δανεισμού, αλλά η απόλυση του Μπρένταν Ρότζερς θα μπορούσε να «παγώσει» αυτή την προοπτική.

Περιορισμένοι επίσης σε ρόλο αναπληρωματικών, ο επιθετικός Άντονι Μαρσιάλ (27 ετών) και ο εξτρέμ Τζέιντον Σάντσο (23) είναι δύο πολύ καλοί ποδοσφαιριστές που επίσης θα μπορούσαν να αποχωρήσουν.

Ο πρώτος ακούγεται τακτικά ότι φεύγει, θα αποφασίσει όμως να ξαναρχίσει την καριέρα του σε άλλο σύλλογο; Όσο για τον δεύτερο, το ταξίδι του στη Γιουνάιτεντ δεν ξεκίνησε ποτέ μετά την άφιξή του το 2021 και μια αποχώρηση θα ήταν επωφελής και για τα δύο μέρη, ακόμα κι αν ο σύλλογος δυσκολευτεί να ανακτήσει τα 85 εκ. ευρώ που επένδυσε για να τον πάρει από την Ντόρτμουντ.

Οι Άλεξ Τέλες και Ερίκ Μπαϊγί απέτυχαν να πείσουν ως δανεικοί, ενώ οι νεαροί επιθετικοί Άντονι Ελάνγκα (20 ετών) και Φακούντο Πελίστρι (21) θα πρέπει να δοθούν δανεικοί για να παίξουν περισσότερο και να εξελιχθούν.

Από την άλλη, ο 22χρονος Μπράντον Ουίλιαμς δεν φαίνεται να έπεισε τον προπονητή του και θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο μεταγραφής. Τέλος, ούτε κάποιοι δανεικοί έπεισαν τον Τεν Χαγκ να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Αυτοί είναι ο τερματοφύλακας Ντιν Χέντερσον (26, Νότιγχαμ Φόρεστ), ο Τέλες (30, Σεβίλλη) και ο κεντρικός αμυντικός Μπαϊγί (28, Μαρσέιγ).

naftemporiki.gr