Skip to main content

«Διπλό» τίτλου στην Τούμπα η ΑΕΚ

Η Ένωση άλωσε την έδρα του ΠΑΟΚ και διέκοψε το αήττητο των Θεσσαλονικέων που κρατούσε από τις 30 Οκτωβρίου, επιστρέφοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ένα καταπληκτικό γκολ του Αραούχο δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90 στην Τούμπα χάρισε στην ΑΕΚ μιας ανυπολόγιστης σημασίας νίκη σε μια από τις δυσκολότερες ελληνικές έδρες κι επέτρεψε στην Ένωση να φτάσει τον Παναθηναϊκό επιστρέφοντας στην πρώτη θέση της Σούπερ Λίγκας, μετά τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ.

Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλονικείς έχασαν μεγάλο μέρος των ελπίδων τους για κάτι καλύτερο από μια απλή θέση στην τετράδα, αφού μετά την πρώτη ήττα τους από τις 30 Οκτωβρίου (και τότε από την ΑΕΚ εκτός έδρας) ακολουθούν το δίδυμο των αθηναϊκών ομάδων σε απόσταση 6 βαθμών.

Αγωνιστικά, το ντέρμπι των «Δικέφαλων» ξεκίνησε με μεγάλη ένταση που επιδεινώθηκε στο 7ο λεπτό, όταν ο Αλεξέι Κουλμπάκοφ ακύρωσε γκολ του Άμραμπατ σε κενή εστία από πάσα του Πινέδα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Σβαμπ.

Ο Λευκορώσος καταλόγισε, κατά πάσα πιθανότητα αφού ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί, επιθετικό φάουλ του Γκατσίνοβιτς στον Σάστρε, χωρίς ωστόσο να προκύπτει κάτι τέτοιο από το βίντεο.

Μια κεφαλιά του Ολιβέιρα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασιάδη στο 18΄ και στο 24΄ ο Κοτάρσκι πρόλαβε με έξοδο τον Πινέδα.

Στο 41΄ ο Γιόνσον έχασε το βηματισμό και δεν πρόλαβε να πλασάρει, ενώ μια κεφαλιά του Πινέδα στις καθυστερήσεις πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 66ο λεπτό, όταν ο Ολιβέιρα πλάσαρε από αρκετά πλάγια θέση, ο Αθανασιάδης βρήκε την μπάλα με το αριστερό χέρι και την έστειλε αρχικά στο δεξί δοκάρι κι εν συνεχεία στην… αγκαλιά του, ενώ στο 77΄ ένα πλασέ του Σάστρε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 80ό λεπτό σημειώθηκε η φάση που έκρινε τον αγώνα: από «σκαφτή» πάσα του Μάνταλου ο Αραούχο στόπαρε και με εναέριο σουτ πέτυχε ένα εξαιρετικής ωραιότητας γκολ, δείγμα της κλάσης του και χάρισε μια πανάκριβη νίκη στην ΑΕΚ.