Skip to main content

Το σχέδιο της Μπαρτσελόνα για την επιστροφή του Μέσι

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Οι Καταλανοί δεν κρύβουν πια ότι θέλουν να επαναφέρουν τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της σύγχρονης ιστορίας τους και στοχεύοντας προς αυτή την κατεύθυνση προετοιμάζουν τις κινήσεις τους.

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να ξαναφέρει πίσω τον Λιονέλ Μέσι; Για τον «ψύλλο», ήρθε η ώρα να σχεδιάσει το μέλλον. Με το Τσάμπιονς Λιγκ να είναι ανάμνηση λόγω του αποκλεισμού από την Μπάγερν κι ένα πρωτάθλημα (Γαλλίας) που πλέον φαίνεται τυπική υπόθεση, ο Αργεντινός επιθετικός προσπαθεί να ορίσει τον επόμενο προορισμό του.

Ο Μέσι έχει συμβόλαιο που λήγει στις 30 Ιουνίου 2023. Μετά την υπογραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν, πριν από δύο χρόνια, γίνεται ξανά λόγος για πιθανή ανανέωση του παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά και για αποχώρηση, ίσως για να επιστρέψει στην ομάδα από την οποία έφυγε για τους Παριζιάνους: την Μπαρτσελόνα, από την οποία χώρισε ξαφνικά το καλοκαίρι του 2021.

Στην παρούσα κατάσταση το αποτέλεσμα παραμένει ασαφές και οι φήμες πολλαπλασιάζονται. Ωστόσο, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien η Μπαρτσελόνα θέλει πραγματικά να επαναφέρει το πιο κρυστάλλινο ταλέντο της τις τελευταίες δεκαετίες και, σύμφωνα με την εφημερίδα, έχει έτοιμο ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο.

Ξεκινώντας από τις απολαβές, η Μπαρτσελόνα σχεδιάζει να προσφέρει στον Μέσι μισθό έως και 10 εκατ. ευρώ μεικτά. Ο σύλλογος των «Μπλαουγκράνα» βρίσκεται σε μια περίπλοκη κατάσταση από οικονομική άποψη, που κινδυνεύει να επιδεινωθεί μετά την «υπόθεση Νεγκρέιρα», εάν η UEFA αποφασίσει να την αποκλείσει από το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γι΄ αυτόν τον λόγο είναι αδύνατο να υποθέσουμε ότι η Μπαρτσελόνα θα επαναφέρει έναν παίκτη με αποδοχές που είναι εντελώς απρόσιτες για το τωρινό status. Ωστόσο, ο σύλλογος πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθμίσει το ποσό με άλλους τρόπους.

Συγκεκριμένα, ο Μέσι θα λάμβανε ένα μερίδιο των εσόδων από τους χορηγούς της Μπαρτσελόνα, αλλά κι ένα ποσοστό των εισπράξεων από τα εισιτήρια, αφού υπενθυμιστεί ότι η «Μπάρτσα» θα παίξει για τα επόμενα 2 χρόνια στο «Μόνζουικ», το Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης.

Τέλος, για να συμπληρώσει τον μισθό του Αργεντινού αστέρα ο σύλλογος σχεδιάζει να πληρώσει στον Μέσι ένα ποσοστό από το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις φανέλες με το όνομά του.

Ένα αρθρωμένο σχέδιο, το οποίο η «Μπάρτσα» θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει για να ξαναρχίσει το «love story» ακριβώς εκεί που τελείωσε πριν από δύο χρόνια.

naftemporiki.gr