Skip to main content

Grand Prix Αυστραλίας: Βασιλιάς στο χάος ο Φερστάπεν

REUTERS/Darrian Traynor

Ο Ολλανδός πιλότος πήρε τη δεὐτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Formula1 μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα στην Αυστραλία.

Σε ένα συγκλονιστικό Grand Prix στην Αυστραλία που είχε τα πάντα, ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull Honda πανηγύρισε τη δεύτερή του νίκη σε τρεις αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας πως τόσο εκείνος, όσο και το μονοθέσιό του βρίσκονται ένα επίπεδο πιο πάνω από όλους.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Λούις Χάμιλτον με Mercedes και στην τρίτη ο Φερνάντο Αλόνσο με Aston Martin, σε ένα βάθρο που συγκέντρωσε τρεις παγκόσμιους πρωταθλητές και 12 τίτλους!

Η κούρσα είχε τρεις διακοπές, ο τερματισμός έγινε με αυτοκίνητο ασφαλείας και το χάος ήταν εκείνο που επικράτησε στη μεγαλύτερη διάρκεια του Grand Prix.

Ο Φερστάπεν με ένα προσπέρασμα στον Χάμιλτον εκμεταλλεύθηκε το πολύ ταχύτερο αυτοκίνητό του και έφτασε πρώτος στην καρό σημαία.

Μεγάλος χαμένος ήταν ο έτερος πιλότος της Mercedes, Τζορτζ Ράσελ, καθώς εγκατέλειψε, αν και βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις του αγώνα.

Την πρώτα δεκάδα συμπλήρωσαν οι Στρολ, Πέρες, Νόρις, Χάλκενμπεργκ, Πιάστρι, Ζου και Τσουνόντα.

Όσον αφορά τη βαθμολογία των οδηγών, πρώτος είναι ο Φερστάπεν με 69, δεύτερος ο Πέρεζ με 54, τρίτος ο Αλόνσο με 45 και τέταρτος ο Χάμιλτον με 38.