Skip to main content

No Haaland, no problem: η Σίτι συνέτριψε τη Λίβερπουλ με 4-1

Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

Απόντος του νορβηγικού «βομβαρδιστικού» η ομάδα του Γκουαρδιόλα επέδειξε τον πλουραλισμό που διαθέτει «φιλοδωρώντας» με τέσσερα γκολ τους «Κόκκινους», έχοντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε ότι μπορεί να νικήσει και χωρίς τη «μηχανή των γκολ», Έρλινγκ Χάαλαντ, καθώς σκόραρε τέσσερις φορές απέναντι στη Λίβερπουλ στο «Έτιχαντ», μένοντας στη διεκδίκηση του τίτλου από την πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ, Άρσεναλ.

Ο Χούλιαν Άλβαρες (27΄), ο Κέβιν Ντε Μπρόινε (46΄), ο Ιλκάι Γκιντογκάν (53΄) και ο Τζακ Γκρίλις (74΄) βρήκαν δίχτυα για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που έκανε μια εμφατική επιστροφή στο πρωτάθλημα μετά τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες.

Η νίκη, που σημειώθηκε στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος, έφερε τη Σίτι σε απόσταση πέντε βαθμών από τους «Κανονιέρηδες», οι οποίοι θα παίξουν με τη Λιντς αργότερα το Σάββατο (1/4).

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ άνοιξε νωρίς (17΄) το σκορ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία είναι έκτη στην κορυφαία κατηγορία και παλεύει για μια θέση στο Champions League, πριν η Σίτι αρχίσει να παίρνει όλο και περισσότερο τον έλεγχο του αγώνα προϊόντος του χρόνου.

Ο Χάαλαντ, ο οποίος έχει σκοράρει 42 γκολ σε 37 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις από τότε που πήγε στη Σίτι φέτος από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, υπέστη τραυματισμό στη βουβωνική χώρα απέναντι στην Μπέρνλι, στις 18 Μαρτίου.