Skip to main content

Πρώτη pole positiosn καριέρας για Φερστάπεν στη Μελβούρνη

REUTERS/Jaimi Joy

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε πίσω του τον ανταγωνισμό των Mercedes, ενώ η Red Bull του συνάδελφού του Σέρχιο Πέρες κόλλησε στο χαλίκι και ο Μεξικανός θα εκκινήσει τελευταίος αύριο.

Ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) πήρε την pole position στο Grand Prix της Αυστραλίας και αύριο (2/4) θα εκκινήσει μπροστά από τις Mercedes των Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον.

Η Ferrari του Κάρλος Σάινθ θα είναι πέμπτη, ενώ η άλλη «Κόκκινη», εκείνη του Σαρλ Λεκλέρ, θα ξεκινήσει από την έβδομη θέση.

Στην αυστραλιανή πίστα της Μελβούρνης ο Ολλανδός πήρε τη δεύτερη pole position της σεζόν, την 22η της καριέρας του και την πρώτη γι΄ αυτόν στην πίστα Albert Park.

«Ανυπομονώ για αύριο. Κόντεψα να χτυπήσω ένα πουλί, αλλά ευτυχώς αυτό δεν συνέβη. Συμβαίνει μερικές φορές σε αυτές τις πίστες της πόλης», είπε ο Φερστάπεν.

«Αύριο ελπίζω το αυτοκίνητο να είναι δυνατό στον αγώνα. Το κλειδί θα είναι να κρατηθούν τα λάστιχα “ζωντανά” και να τα διαχειρίζεσαι καλά. Στο παρελθόν ανέβηκα στο βάθρο στην Αυστραλία, αλλά τώρα θέλω να ανέβω σε ένα διαφορετικό σκαλί».

Στο Q1 η Red Bull του Σέρχιο Πέρες κατέληξε εκτός πίστας κολλώντας στο χαλίκι κι ολοκληρώνοντας την προσπάθεια για τον Μεξικανό οδηγό, που αύριο θα αναγκαστεί να ξεκινήσει από την τελευταία θέση στο αρχικό grid του Grand Prix.