Skip to main content

Φεύγει από το «Καμπ Νου» το καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα

Οι Καταλανοί θα μετακομίσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης λόγω των εργασιών στην ιστορική εγκατάστασή τους.

Η Μπαρτσελόνα ενημέρωσε την Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (RFEF) ότι η ανδρική ομάδα θα παίξει τους εντός έδρας αγώνες της την επόμενη περίοδο στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης, στο Μόντζουικ, με την Ομοσπονδία να πρέπει με τη σειρά της να το διαβιβάσει στην UEFA.

Η κίνηση των «Μπλαουγκράνα» συνδέεται με τις εργασίες ανάπλασης του «Κάμπ Νου», στο πλαίσιο του πρότζεκτ Espai Barça.

Η Μπαρτσελόνα δεν είχε ακόμη κοινοποιήσει το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες της σε εθνικές και ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τη νέα περίοδο, διαδικασία που, σύμφωνα με την ισπανική EFE, ολοκλήρωσε πρόσφατα.

Η μεταφορά της έδρας θα κοστίσει στους Καταλανούς περίπου 20 εκατομμύρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Mundo Deportivo.

Το εγχείρημα έρχεται σε μια περίοδο που η Μπαρτσελόνα διαπραγματεύεται συμφωνία χρηματοδότησης περίπου 1,5 δις ευρώ με διάφορα επενδυτικά κεφάλαια για την εκτέλεση των έργων που προβλέπονται στο πλαίσιο του Espai Barça, του έργου ανακαίνισης κι ανάπλασης του «Καμπ Νου» και της πέριξ περιοχής.

Εάν ο σύλλογος καταφέρει να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση θα ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης στο στάδιο αυτό το καλοκαίρι.

Αυτό θα αναγκάσει την ποδοσφαιρική ομάδα των Ανδρών να παίξει τους εντός έδρας αγώνες της στο Ολυμπιακό Στάδιο ως τον Νοέμβριο του 2024, οπότε και προβλέπεται η επιστροφή στην ιστορική εγκατάσταση του συλλόγου.