Skip to main content

Ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι μπήκε στην κυβέρνηση των Εμιράτων

Ο σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν διορίστηκε αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τον αδελφό του, Μοχάμεντ, που είναι ο κυβερνήτης της μικρής αραβικής χώρας.

Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) διορίστηκε ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, από τον αδελφό του και αρχηγό του κράτους της μικρής αραβικής χώρας, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

«Με την έγκριση του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Συμβουλίου, ο Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ λαμβάνει την απόφαση να διορίσει τον αδελφό του, Μανσούρ μπιν Ζαγέντ, ως αντιπρόεδρο του κράτους», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι θα μοιραστεί τη θέση με τον νυν αντιπρόεδρο της χώρας, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ, ο οποίος είναι επίσης ηγεμόνας του εμιράτου του Ντουμπάι.

Ο Μανσούρ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν, πιο γνωστός ως σεΐχης Μανσούρ από τότε που αγόρασε την αγγλική ομάδα (2008), γεννήθηκε στο Άμπου Ντάμπι το 1970, ένα χρόνο πριν ο πατέρας του ενώσει τα επτά εμιράτα σε μια χώρα.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 διηύθυνε τα κύρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Άμπου Ντάμπι, ακόμη και την ισχυρή εταιρεία Emirates International Oil Investment Company, που τώρα απορροφάται εν μέρει από το κρατικό επενδυτικό ταμείο Mubadala.

Ο σεΐχης Μανσούρ ήταν επίσης ένας από τους πρώτους επιφανείς αξιωματούχους των Εμιράτων που επένδυσαν εκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό, αποτολμώντας το 2008 να αποκτήσει τη Μάντσεστερ Σίτι, τώρα έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στο Ηνωμένο Βασίλειο, έναντι 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο διορισμός του ως αντιπρόεδρος μιας από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη έρχεται σε μια στιγμή που η Premier League έχει κατηγορήσει τον αγγλικό σύλλογο ότι διέπραξε περισσότερες από 100 οικονομικές παρατυπίες την τελευταία δεκαετία.

naftemporiki.gr