Skip to main content

Με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός

Ο πρωτοπόρος της Ευρωλίγκας νίκησε εύκολα τη Βιλερμπάν, εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και θα κυνηγήσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο «ρελαντί» τη Βιλερμπάν στο ΣΕΦ με 81-55 για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας κι εξασφάλισε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ με την 22η φετινή επιτυχία του.

Ταυτόχρονα, οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν δυνατά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωσή της.

Με επιθετική αιχμή τον Παπανικολάου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 22-7 στο 9΄ αλλά στη δεύτερη περίοδο ο ρυθμός έπεσε, η αστοχία ήταν μεγάλη από την περιφέρεια (3/16 τρίποντα) και παρά τα 12 λάθη των Γάλλων το ημίχρονο έκλεισε με 37-29.

Ο Ολυμπιακός έτρεξε επιμέρους σκορ 13-3 ως τα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου κι εκτόξευσε τη διαφορά στο +18 (50-32) απλοποιώντας την κατάσταση για τη συνέχεια.

Στο 32΄ το σκορ έγινε 61-40 με τρίποντο του Λαρεντζάκη και το παιχνίδι πήγε έτσι ως το τέλος, με τον Μπαρτζώκα να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής και να παίρνει σκορ και από τους 11 παίκτες που χρησιμοποίησε.