Skip to main content

Πογέτ: Στην OPAP Arena οι αντίπαλοι θα περνούν δύσκολες στιγμές

Ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός προπονητής θέλει να μετατρέψει σε σκληρή -για τους αντίπαλους- έδρα της Εθνικής την OPAP Arena, ενώ έχει τα «μυστικά» του στην αντιμετώπιση Γαλλίας και Ολλανδίας.

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε επιτυχώς (3-0 το Γιβραλτάρ) στα προκριματικά του Euro 2024 και αύριο, ελλείψει αγώνα στο Β΄ όμιλο, θα αντιμετωπίσει σε φιλικό τη Λιθουανία (27/3, 19:00), στο πρώτο παιχνίδι της στην OPAP Arena που θα είναι η νέα έδρα της.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε -μεταξύ άλλων- για το νέο γήπεδο που θα στεγάσει τις επίσημες υποχρεώσεις τού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει Γαλλία και Ολλανδία.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του ομοσπονδιακού προπονητή για:

Τη νέα έδρα: «Πιστεύω ότι το να είμαστε εδώ είναι ιδιαίτερο, σε σύγκριση με το ΟΑΚΑ. Πρώτο παιχνίδι εδώ, είναι η έδρα μας, αλλά δεν το έχουμε συνηθίσει ακόμη. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να κερδίζουμε, να παίζουμε αυτό που θέλουμε και σιγά σιγά να νιώθουμε το γήπεδο. Να ξέρουν (οι αντίπαλοι) ότι όποιος έρχεται εδώ θα περάσει δύσκολα. Το χάσαμε αυτό τα προηγούμενα χρόνια».

Τους νέους παίκτες και τον Κωνσταντέλια: «Ο “Ντέλιας” έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Καλό για τον ΠΑΟΚ που έχει τέτοιον ποδοσφαιριστή, όπως είναι και ο Κουλιεράκης. Παράγουν παίκτες που θα ευνοήσουν την Εθνική στο μέλλον. Κάθε ομάδα το προσπαθεί. Εξαρτάται από τα τμήματα υποδομής. Το οικονομικό κομμάτι είναι επίσης σημαντικό».

Τον απολογισμό του: «Μαθαίνω. Νομίζω είναι πιο εύκολο τώρα όταν μιλάω στους παίκτες. Υπάρχουν κάποια βασικά κομμάτια, υπάρχει κορμός και οι νέοι ενσωματώνονται. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσω το εξής: πρώτος στόχος ήταν το Nations League κι έγινε. Τώρα στόχος είναι να πάμε στο Euro, σε αυτό επικεντρωνόμαστε, αυτό ζήτησε η Ομοσπονδία. Τότε θα δούμε τι έχουμε πετύχει».

Τους αγώνες με Γαλλία και Ολλανδία: «Έχουμε μία ιδέα πώς μπορούμε να καταφέρουμε κάτι απέναντι σε κορυφαίες ομάδες. Δεν θα το μοιραστώ. Θα είναι διαφορετικά ματς σε σχέση με το Γιβραλτάρ, που είχαμε χώρους. Εάν με ρωτούσατε τον Ιούνιο δεν θα ήξερα να απαντήσω. Τώρα ξέρω, γιατί έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια και γνωρίζω πώς θα παίξουμε εάν αντιμετωπίζαμε τη Γαλλία αύριο».

Το αν θα παλέψει με την Ολλανδία για τη δεύτερη θέση και αν θέλει μόνο νίκες από τη Γαλλία: «Δεν είδα το Γαλλία – Ολλανδία, ούτε τα γκολ. Μετά την ανάλυση του αγώνα μας είδα τη Λιθουανία, δεν είδα τα γκολ του Μπαπέ. Έχω στη διάθεσή μου δύο μήνες να το κάνω, αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Εθνικών και συλλόγων. Πρέπει να ξέρω την Λιθουανία. Πρώτα να κερδίσουμε τα ματς που πρέπει και μετά να δούμε τα φαβορί. Ναι, θα ήθελα να κερδίσει όλα τα ματς η Γαλλία. Στο Ολλανδία – Γαλλία θα ήθελα νίκη των Γάλλων. Τότε έχεις ένα ξεκάθαρο φαβορί και προσπαθείς να χτυπήσεις τη δεύτερη θέση. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ να ελέγξω».