Skip to main content

Νίκη τετράδας η ΑΕΚ, «βουλιάζει» ο Παναθηναϊκός

Η Ένωση νίκησε ύστερα από μάχη τον Παναθηναϊκό στα Άνω Λιόσια, συμπλήρωσε τρεις συνεχείς επιτυχίες και υποχρέωσε τον αντίπαλό της σε τρίτη διαδοχική ήττα.

Η ΑΕΚ συνέχισε το επιτυχημένο σερί της σημειώνοντας και τρίτη νίκη, τη 12η φετινή, καθώς στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού στα Άνω Λιόσια με 77-73.

Η Ένωση συνέχισε την προσπάθεια να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος στην κανονική περίοδο, ενώ ταυτόχρονα υποχρέωσε τους «πράσινους» σε τρίτη συνεχή ήττα, μετά από εκείνες απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Το αρνητικό αυτό ρεκόρ καταγράφηκε για το «τριφύλλι» για πρώτη φορά ύστερα από 32 χρόνια και συγκεκριμένα από την αγωνιστική περίοδο 1990-91.

Οι γηπεδούχοι είχαν πρώτο σκόρερ τον Μίτσελ με 17 πόντους. Από 14 πέτυχαν Γιάνκοβιτς, Μάιλς, Λεμάρ ενώ καθοριστικός υπήρξε ο Φλιώνης με ένα εντυπωσιακό καλάθι μπροστά στον Παπαγιάννη στα 28΄΄πριν το τέλος.

Για τον Παναθηναϊκό πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπέικον με 22 πόντους, τους περισσότερους στο β΄ ημίχρονο, αλλά στάθηκε άτυχος στο τρίποντο που, ενδεχομένως, θα έδινε τη νίκη στον Παναθηναϊκό, καθώς η μπάλα μπήκε και βγήκε από το καλάθι με το σκορ στο 75-73 για την ΑΕΚ.

Πριν από αυτή τη φάση είχαν προηγηθεί δύο άστοχες βολές του Γκριγκόνις στα 20΄΄ για τη λήξη, αλλά οι «πράσινοι» είχαν ξανακερδίσει την κατοχή της μπάλας.

Μετά το άστοχο τρίποντο του Μπέικον το ριμπάουντ κέρδισε ο Μάιλς, ο οποίος πήρε το φάουλ και με δύο βολές διαμόρφωσε το τελικό 77-73, που πανηγυρίστηκε δεόντως στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.