Skip to main content

«Αλμυρά» πρόστιμα για την πρώτη αγωνιστική πλέι οφ/πλέι άουτ

Το μεγαλύτερο επιβλήθηκε στην ΠΑΕ Ατρόμητος για τον αγώνα με τον Ιωνικό στο Περιστέρι, ενώ ο πρόεδρος των φιλοξενούμενων τιμωρήθηκε με αποκλεισμό εισόδου σε αποδυτήρια και αγωνιστικό χώρο για ένα μήνα.

Η αθλητική δικαστής της Super League επέβαλε πρόστιμο 23.000 ευρώ στον Ατρόμητο, κυρίως λόγω της έντασης που υπήρξε μεταξύ οπαδών της ομάδας και του προέδρου της ΠΑΕ Ιωνικός, Γιάννη Τσιριγώτη, στον αγώνα του Περιστερίου για τα πλέι άουτ.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της πειραϊκής ομάδας τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για ένα μήνα, ενώ στην ΠΑΕ Ιωνικός επιβλήθηκε πρόστιμο 7.500 ευρώ.

Το δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας αρχής επέβαλε πρόστιμο 11.000 ευρώ στην ΑΕΚ (για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), 16.000 ευρώ στον Άρη (για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ) και 14.500 ευρώ στον Ολυμπιακό (για το παιχνίδι με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό), ενώ 6.000 ευρώ θα καταβάλλει η ΠΑΕ ΟΦΗ, για τον αγώνα των πλέι-άουτ με τον Λεβαδειακό.

Η αθλητική δικαστής απάλλαξε τον Μπράιαν Νταμπό του Άρη, στον οποίο είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα μετά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ.

Επίσης, απαλλάχθηκε ο προπονητής του Βόλου, Κώστας Μπράτσος, ο οποίος όμως θα κληθεί έτσι κι αλλιώς να εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής, λόγω της αποβολής του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε και ο Ράζβαν Λουτσέσκου που αποβλήθηκε στον αγώνα με τον Άρη και δεν θα έχει δικαίωμα να βρίσκεται στον πάγκο του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 2ας Απριλίου με την ΑΕΚ, στην Τούμπα.