Skip to main content

Η UEFA ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία όρισε τους Επιθεωρητές Δεοντολογίας και Πειθαρχίας που θα ερευνήσουν την περίπτωση που εμπλέκεται η Μπαρτσελόνα και η οποία έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο.

Η UEFA ξεκίνησε επίσημα έρευνα για την Μπαρτσελόνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα, που συνδέεται με πληρωμές από τον καταλανικό σύλλογο στον πρώην αντιπρόεδρο των Ισπανών διαιτητών.

«… Οι Επιθεωρητές Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA διορίστηκαν σήμερα για να διεξαγάγουν έρευνα για πιθανή παραβίαση του νομικού πλαισίου της UEFA από την Μπαρτσελόνα σε σχέση με την αποκαλούμενη υπόθεση Νεγκρέιρα. Περαιτέρω πληροφορίες για αυτό θα είναι διαθέσιμες σε εύθετο χρόνο», ανέφερε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Η έναρξη της έρευνας από τον εισαγγελέα της Βαρκελώνης θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε συνέπειες τον διάσημο σύλλογο, σε αθλητικό επίπεδο.

Η UEFA θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια διάταξη του κανονισμού της για να παρέμβει. Ειδικότερα, οι κανονισμοί του Champions League, του Europa League και του Conference League, καθορίζουν στο άρθρο 4 τα κριτήρια και τις διαδικασίες εισδοχής ομάδων.

Όπως αναφέρεται, για να γίνουν δεκτοί οι σύλλογοι δεν πρέπει «να έχουν γίνει άμεσα και/ή εμπλέκονται έμμεσα σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που αποσκοπεί στη διοργάνωση ή να επηρεάσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο» και επιπλέον «πρέπει να το επιβεβαιώσει εγγράφως στη διοίκηση της UEFA».

Επιπλέον, οι σύλλογοι πρέπει «να ενημερώνουν την UEFA για οποιαδήποτε διαδικασία ενώπιον κρατικών δικαστηρίων ή πειθαρχικών οργάνων που εμπλέκουν τον σύλλογο ή τους διευθυντές του σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που αποσκοπεί στη διοργάνωση ή να επηρεάσει το αποτέλεσμα ενός αγώνα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο, είτε ο σύλλογος είτε αξιωματικοί έχουν αθωωθεί ή όχι».

Η UEFA επιφυλάσσεται πάντα του δικαιώματος να μην δέχεται συλλόγους οι οποίοι, έχοντας αποκτήσει συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν πληρούν όλους τους όρους που θέτουν στο τραπέζι οι κανονισμοί αυτών των διοργανώσεων.

Σύμφωνα με τις ισπανικές εφημερίδες και μόνο το άνοιγμα της έρευνας κατά της Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

naftemporiki.gr