Skip to main content

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού ο Τζάνος

Εκτός αυτού, οι Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης και Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο στις κατηγορίες τους.

Ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο σε μια καριέρα γεμάτη τίτλος και διακρίσεις θα διεκδικήσει ο Γιώργος Τζάνος.

Ο 33χρονος πρωταθλητής του καράτε προκρίθηκε στον τελικό των +84κ KUMITE του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γουαδαλαχάρα (Ισπανία) και το Σάββατο (25/3) θα αντιμετωπίσει το Γάλλο Μεχντί Φιλαλί για την πρώτη θέση.

Στην πορεία του προς τον τελικό νίκησε τον Ρουμάνο Τσιπριάν (8-0), τον Βόσνιο Μπόσταντζιτς (1-0), τον Κροάτη Κβέσιτς (1-0) και στον ημιτελικό τον Τούρκο Φατίχ Σεν (2-0).

Η επιτυχία του Τζάνου δεν ήταν η μοναδική ελληνική στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, καθώς άλλα δύο μέλη της ελληνικής αποστολής προκρίθηκαν στους «μικρούς» τελικούς των κατηγοριών τους.

Ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (-84κ) θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο του μετάλλιο σε επίπεδο Ανδρών. Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις, πρώτευσε στο pool του με νίκες επί του Μαρκές (Λουξεμβούργο, 2-1), Μινέα (Ρουμανία, 1-0) και Σαντίκοφς (Λετονία, 3-0).

Έχασε στον ημιτελικό από τον Ιταλό Μαρτίνα (1-3) κι έτσι στον τελικό των ρεπεσάζ θα αντιμετωπίσει τον Σλοβάκο Άντι Γκιούρικ.

Η 19χρονη Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου, κυρίαρχος στις κατηγορίες Νεανίδων και Νέων Γυναικών, τα καταφέρνει εξίσου καλά και στις Γυναίκες.

Μετά από δύο νίκες και μία ήττα, βρέθηκε στον ημιτελικό ρεπεσάζ όπου ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της ΜακΝάμπ (Σκωτία, 5-0) και έτσι το Σάββατο θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο εναντίον της Γαλλίδας Λορά Σιβέρ.