Skip to main content

Η αποκάλυψη της Σαμπαλένκα

USA TODAY Sports

Η Λευκορωσίδα τενίστρια, Νο 2 στον κόσμο, μίλησε για το κλίμα που βίωσε στα αποδυτήρια λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Έχω βιώσει συχνά μίσος στα social media μετά από μια ήττα, αλλά ποτέ δεν είχα να αντιμετωπίσω τόσο μίσος στα αποδυτήρια του τένις. Κι όμως δεν έκανα τίποτα».

Αυτό ήταν το ξέσπασμα της 25χρονης Λευκορωσίδας από το Μινσκ Αρίνα Σαμπαλένκα, Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη του γυναικείου τένις.

Οι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία αποκλείστηκαν από το Wimbledon μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ενώ σε άλλα τουρνουά παίζουν ως ουδέτεροι αθλητές.

«Συνέβη να κάνω περίεργες συζητήσεις με συναδέλφους», είπε η Σαμπαλένκα την παραμονή έναρξης του Miami Open.

«Ήταν δύσκολο να καταλάβω ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που με μισούν χωρίς λόγο», πρόσθεσε η νικήτρια του Australian Open το 2023 και ηττημένη στον τελικό του Indian Wells από την Καζάκα Έλενα Ριμπάκινα, την Κυριακή.

«Έχω κάνει συζητήσεις που δεν θα έλεγα ότι ήταν πραγματικοί καβγάδες, αλλά ήταν πραγματικά σκληροί. Όχι με τις άλλες αθλήτριες αλλά με το επιτελείο τους… Ήταν σκληρό, ακόμα κι αν τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα τώρα».

Κατά τη διάρκεια του τουρνουά Indian Wells, πριν από μερικές ημέρες, η Ουκρανή Λέσια Τσουρένκο αποχώρησε από αγώνα με τη Σαμπαλένκα ισχυριζόμενη κρίση πανικού.