Skip to main content

Η ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα της Λίγκας για Ελίτ διαιτητές

Εμμέσως πλην σαφώς, η Ομοσπονδία απάντησε αρνητικά στην πρόταση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος για την έλευση αλλοδαπών διαιτητών.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Βαγγέλης Μαρινάκης, επικαλούμενη σχετικά άρθρα στον κανονισμό διαιτησίας της FIFA και στη διαιτητική συνθήκη της UEFA.

«Ο ορισμός των διαιτητών πρέπει να υπόκειται στην Επιτροπή Διαιτησίας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΟ, απορρίπτοντας εμμέσως την πρόταση του συνεταιρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα (20/3), στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Λίγκας με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Μπαλτάκο, είχε προτείνει τη συνδρομή της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος στην έλευση διαιτητών κατηγορίας Ελίτ ή Α΄ κατηγορίας UEFA από τα έξι κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, για να διευθύνουν τις αναμετρήσεις των πλέ-οφ.

«Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας της FIFA, άρθρο 12.1: “… ουδεμία ομάδα, λίγκα ή άλλο τμήμα της ομοσπονδίας μπορεί να παρεμβαίνει στην διαδικασία ορισμού των διαιτητών”», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση, μνημονεύοντας και τη Διαιτητική Συνθήκη της UEFA.

Και καταλήγει: «Οποιαδήποτε παρέμβαση ή συμμετοχή οποιουδήποτε τρίτου σε αυτή την διαδικασία είναι απολύτως εκτός των κανονισμών της UEFA και της FIFA» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδία.