Skip to main content

Στο +8 η Άρσεναλ από τη Μάντσεστερ Σίτι

Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Οι «Κανονιέρηδες» νίκησαν με 4-1 την Κρίσταλ Πάλας και ξέφυγαν ακόμη περισσότερο από τους «Πολίτες», με ένα παιχνίδι περισσότερο απ΄ αυτούς.

Η Άρσεναλ απόκτησε οκτώ βαθμούς διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι στην κούρσα για τον τίτλο της Premier League, μετά τη νίκη με 4-1 επί της Κρίσταλ Πάλας στο «Εμιρέιτς» για την 28η αγωνιστική.

Με τους «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα να έχουν παιχνίδι λιγότερο, καθώς αγωνίστηκαν στο Κύπελλο Αγγλίας αυτό το σαββατοκύριακο, η Άρσεναλ δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στους «Αετούς».

Το συγκρότημα του Μίκελ Αρτέτα έχει πλέον 69 βαθμούς σε 28 παιχνίδια, με την πρωταθλήτρια Σίτι να μετρά 61 με ένα ματς λιγότερο.

Η Άρσεναλ, που αποκλείστηκε από το Europa League στα πέναλτι από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας την Πέμπτη, έφτασε σε σκορ ασφαλείας από το ημίχρονο, όταν ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι άνοιξε το σκορ από την πάσα του Μπουκάγιο Σάκα στο 28ο λεπτό.

Ο Σάκα διπλασίασε το προβάδισμα στο 43΄ από την πάσα του Μπεν Γουάιτ, ενώ ο Γκράνιτ Τζάκα έκανε το 3-0 στο 55ο λεπτό.

Ο Τζέφρι Σλουπ πέτυχε στο 63΄ το πρώτο γκολ της Πάλας μετά από πέντε αγώνες πρωταθλήματος, οι φιλοξενούμενοι ανησύχησαν σε μερικές περιπτώσεις την άμυνα των «Κανονιέρηδων», πριν κλειδώσει τη νίκη ο Σάκα στο 74ο λεπτό με το 12ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Κρίσταλ Πάλας, που απέλυσε τον προπονητή Πατρίκ Βιεϊρά αυτή την εβδομάδα, παραμένει στη 12η θέση, αλλά βρίσκεται μόλις τρεις βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.