Skip to main content

Μίτσελ: Με έλεγαν τρελό, τώρα με λένε μάγο

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για όσα άλλαξαν στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» μετά την νίκη επί της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», μιλώντας στη Cosmote TV ενόψει της έναρξης των play-offs:

Για το κλίμα στην ομάδα μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ: «Είναι καλύτερα να δουλεύεις χαρούμενος, όμως χρειάζεται προσοχή η υπερβολική ευφορία. Θα σας πως ακριβώς τι είπα στους ποδοσφαιριστές μου. Πριν παίξουμε με την ΑΕΚ ο κόσμος πίστευε σε ένα ποσοστό 25% περίπου πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα.

Μετά από το ματς με την ΑΕΚ το ποσοστό ανέβηκε γύρω στο 60 με 70% και μετά από την κλήρωση το ποσοστό αυτό ξεπέρασε το 80%. Θα κάνουμε πολύ μεγάλο λάθος αν πιστέψουμε πως τα ποσοστά μπορούν να μας δώσουν κάποιο πλεονέκτημα. Εδώ και έξι μήνες έχουμε μάθει πως δεν πρέπει να κοιτάμε δεξιά και αριστερά, αλλά μόνο μπροστά.

Όπως λέω πάντα στους παίκτες μου, πρέπει να έχουμε τον μέγιστο σεβασμό στον αντίπαλο. Το αξίζουν γιατί βρίσκονται στα πλέι-οφ. Πρέπει να έχουμε πολύ μεγάλη συγκέντρωση για αυτό που θέλουμε να κάνουμε και να μην απογοητεύσουμε τους φιλάθλους μας που θα έρθουν ξανά στον Βόλο για να μας υποστηρίξουν».

Για τις πιθανότητες που έχει ο Ολυμπιακός για να κερδίσει το πρωτάθλημα: «Δεν θα σας το πω τώρα. Το λέω από την αρχή. Δε με έχει πιάσει αισιοδοξία επειδή κερδίσαμε μια καλή ομάδα όπως η ΑΕΚ. Πάντα πίστευα πως έχουμε πιθανότητες. Αυτή τη στιγμή δεν εξαρτόμαστε από κανέναν. Είναι στο χέρι μας. Αν κερδίσουμε όλα μας τα παιχνίδια θα είμαστε πρωταθλητές. Όμως πρέπει να παίξουμε καλά και με σεβασμό απέναντι σε όλες τις ομάδες. Ο προπονητής δεν είναι ποτέ αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος, είναι ρεαλιστής. Με λέγανε τρελό και τώρα με λένε μάγο».

Για το αν έχουν υπολογίσει πόσους βαθμούς χρειάζονται για να φτάσουν στον στόχο τους: «Οι βαθμοί που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή είναι οι τρεις στο ματς της Κυριακής».

Για το αν περιμένει ίδιο ματς στον Βόλο με αυτό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος: «Μακάρι να καταφέρουμε να επαναλάβουμε το ίδιο αποτέλεσμα, όμως θα κάνουμε μεγάλο λάθος αν πιστέψουμε πως θα έρθει ένα τέτοιο αποτέλεσμα χωρίς προσπάθεια».

Για την στήριξη του κόσμου: «Είναι πολύ σημαντικό για μας. Δεν θυμάμαι ακριβώς την ημερομηνία όταν είχαμε παίξει πάλι στον Βόλο, αλλά τότε οι παίκτες είδαν και κατάλαβαν πως σιγά σιγά ο κόσμος πιστεύει πως εδώ γίνεται κάτι καλό.

Με αυτή την έννοια ο κόσμος είναι μπροστά από μας. Το πιστεύει πάρα πολύ. Πάντα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και όλοι μαζί γιατί όταν συμβαίνει αυτό όλα είναι πολύ καλύτερα».

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Ο Μπιέλ και ο Χουάνγκ είναι τιμωρημένοι και ο Εμβιλά εξακολουθεί να είναι τραυματίας. Από ότι βλέπω στις προπονήσεις όλοι οι υπόλοιποι θέλουν να παίξουν».

Για το αν ανησυχεί από την ταυτόχρονη απουσία των Εμβιλά και Χουάνγκ: «Φυσικά είναι σημαντικοί παίκτες και οι δύο, όμως αν έχουμε πετύχει ένα πράγμα είναι πως υπάρχει ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα. Όλοι θέλουν να παίξουν και όλοι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Ο Σαμασέκου είναι ένα τέτοιο παράδειγμα που κάθε φορά που χρειάστηκε ανταποκρίθηκε πολύ καλά και έτσι θα συνεχίσει να κάνει».