Skip to main content

Πέρασε και από το Κάουνας, «κλείδωσε» τα πλέι οφ ο Ολυμπιακός

Η επελαύνουσα στη φετινή Ευρωλίγκα πειραϊκή ομάδα έφτασε τις 21 νίκες σε 29 αγώνες και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα στην κανονική περίοδο.

Με τον Σάσα Βεζένκοφ να σκοράρει το νικητήριο καλάθι στα 6΄΄ πριν τη λήξη ο Ολυμπιακός άλωσε και την πανίσχυρη έδρα της Ζαλγκίρις, νίκησε με 74-72 στο Κάουνας και δεν διατηρήθηκε απλώς αμετακίνητος στην κορυφή της Ευρωλίγκας αλλά έγινε και η πρώτη ομάδα από τις συμμετέχουσες που εξασφάλισε  μαθηματικά την πρόκριση στα πλέι οφ.

Οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 21 νίκες επί 29 αγώνων (21 – 8), ενώ οι Λιθουανοί, που πασχίζουν για να εξασφαλίσουν θέση στην πρώτη οκτάδα και το γήπεδό τους θα φιλοξενήσει το φετινό Φάιναλ-4, βρίσκονται στο 15-14.

Ύστερα από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (17-15) και προηγήθηκαν με 29-23 στα μέσα της επόμενης περιόδου. Το rotation του Μπαρτζώκα έδωσε όμως ενέργεια και πιο σκληρή άμυνα, τα σουτ μπήκαν και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με διαφορά +6 πόντων (40-34).

Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό (56-44) χάρη στον οίστρο του Βεζένκοφ και διατηρήθηκε στο ίδιο επίπεδο ως το τέλος της τρίτης περιόδου (61-49), αλλά η Ζαλγκίρις με τα τρίποντα του Σμιτς μείωσε σε 65-67, ενώ άλλη ένα τρίποντο από τον ίδιο, στο 1΄12΄΄ πριν από το τέλος, άλλαξε τα δεδομένα, με τους Λιθουανούς να προσπερνούν (72-70).

Ο ΜακΚίσικ κέρδισε φάουλ σε προσπάθεια τριών πόντων, σκόραρε 2/3 και ισοφάρισε (72-72), ενώ στη συνέχεια η «ερυθρόλευκη» άμυνα σταμάτησε τον Ουλανόβας και στην επίθεση που ακολούθησε η μπάλα πήγε στον Βεζένκοφ που σημάδεψε σωστά χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδας του, αφού στην τελευταία επίθεση του αγώνα ο Ουλανόβας αστόχησε στο σουτ της ισοπαλίας και της παράτασης.

Ο Βεζένκοφ μέτρησε 25 πόντους (8/9 δίποντα) και 8 ριμπάουντ, ενώ κομβική ήταν και η παρουσία του ΜακΚίσικ, που σταμάτησε στους 18 πόντους και ήταν ψύχραιμος στις βολές στο τέλος.