Skip to main content

Προελαύνει στο Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη

Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports / Reuters

Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε την Πέτρα Κβίτοβα με 2-1 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Indian Wells

Δεν σταματά πουθενά η Μαρία Σάκκαρη στο φετινό Indian Wells και με ακόμη μία ανατροπή προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά. Η Ελληνίδα τενίστρια νίκησε 2-1 την Πέτρα Κβίτοβα τα ξημερώματα της Πέμπτης και πήρε το εισιτήριο για τους «4», δείχνοντας έτοιμη για πολύ μεγάλα πράγματα.

Η Σάκκαρη δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι κι έχασε το πρώτο σετ με 6-4. Στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή της και με 7-5 ισοφάρισε σε 1-1. Στο τρίτο σετ ήταν καταιγιστική, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλό της και με 6-1, ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή, σε ένα παιχνίδι που κράτησε 2 ώρες και 16 λεπτά.

Στο δρόμο για τον τελικό θα συναντήσει την Αρίνα Σαμπαλένκα που χρειάστηκε μόλις 64 λεπτά(6-4, 6-0) για να αποκλείσει την Κόρι Γκοφ.

Μ. Σάκκαρη: Ένα από τα μεγαλύτερα comeback στη καριέρα μου

Η Μαρία Σάκκαρη δήλωσε ευτυχισμένη μετά την πρόκριση επί της Κβίτοβα και έσταξε μέλι για την Τσέχα αντίπαλό της. Αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού είχε μόνο τα καλύτερα να πει για την Τσέχα αντίπαλο της ενώ αναφέρθηκε και στην επιτυχία της, τονίζοντας πως ήταν ένα από τα μεγαλύτερα comeback στη καριέρα της.

«Είναι από τις παίκτριες που σέβομαι περισσότερο. Έχει κερδίσει τόσους τίτλους, αλλά πάνω από όλα είναι μια εκπληκτική κοπέλα, πολύ καλός άνθρωπος. Δεν είναι μόνο εξαιρετική τενίστρια, είναι η προσωπικότητά της, όλα όσα πέρασε στην καριέρα της, τη σέβομαι πολύ και είμαι σίγουρη ότι όλου στα αποδυτήρια τη σέβονται όσο κι εγώ» είπε αρχικά η 27χρονη αθλήτρια και συνέχισε:

«Ναι, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα comeback στην καριέρα μου, διότι όχι μόνο ήμουν πίσω με σετ και μπρέικ, αλλά με έκανε να παίζω σαν ερασιτέχνης στο πρώτο σετ. Έπαιζε πάρα πολύ καλά. Έπρεπε να προσπαθήσω να συγκεντρωθώ σε διαφορετικά πράγματα, να κοιτάξω στην άλλη πλευρά του φιλέ και να δω τι μπορώ να κάνω καλύτερα για να τη βάλω σε άβολη θέση. Νομίζω ότι πέτυχε, προσπάθησα να παίξω πιο physical και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι χρειάζομαι πεντικιούρ, γιατί τα δάχτυλά μου έχουν ματώσει».

Όσον αφορά την επόμενη αντίπαλό της, την Αρίνα Σαμπαλένκα, υπογράμμισε:

«Είναι διαφορετική παίκτρια σε σχέση με την προηγούμενη φορά που συναντηθήκαμε. Κέρδισε πρόσφατα σλαμ, έχει αυτοπεποίθηση. Είδα μέρος του ματς της σήμερα και χτυπούσε την μπάλα δυνατά, άκουσα από τους σχολιαστές ότι έπαιξε μόνο εννιά ράλι με πάνω από εννιά χτυπήματα σε όλο το ματς. Θα είναι δύσκολο, άλλη μια big hitter. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να βρω λύσεις. Δεν έχω παίξει το καλύτερό μου τένις ακόμα, αλλά είμαι στα ημιτελικά. Πνευματικά είμαι πολύ καλά και είμαι εδώ για να μείνω μέχρι το τέλος».

naftemporiki.gr