Skip to main content

Στους «8» του Champions League για πρώτη φορά η Νάπολι

REUTERS/Ciro De Luca

Η πιο εντυπωσιακή ομάδα της Ευρώπης την εφετινή περίοδο, η Νάπολι του Λουτσιάνο Σπαλέτι, «καθάρισε» με... συνοπτικές διαδικασίες την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και προκρίθηκε στις οκτώ καλύτερες της διοργάνωσης.

Ο Νιγηριανός σταρ της Νάπολι, Βίκτορ Όσιμεν, «χτύπησε» στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στις αρχές του δεύτερου για να οδηγήσει τους «Παρτενοπέι» σε άνετη νίκη με 3-0 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης την Τετάρτη (15/3), και στους προημιτελικούς του Champions League για πρώτη φορά.

Ο 24χρονος διεθνής επιθετικός, ο οποίος είχε σκοράρει και στη νίκη των Ιταλών (2-0) στη Γερμανία, έγραψε το 1-0 με κεφαλιά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45΄+2).

Ο Όσιμεν πέτυχε το 23ο γκολ του (2-0) σε 28 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν στο 53΄ μετά από μια πολύ γρήγορη εναλλαγή τεσσάρων πασών των παικτών της Νάπολι, πριν ο Πιοτρ Ζελίνσκι διαμορφώσει με πέναλτι το τελικό 3-0 στο 64ο λεπτό.

Πριν από τον αγώνα ξέσπασαν επεισόδια στην ιταλική πόλη, καθώς Γερμανοί οπαδοί έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο της αστυνομίας και πέταξαν πέτρες σε λεωφορεία και αστυνομικούς.

Οι ιταλικές αρχές είχαν απαγορεύσει στους Γερμανούς φίλους της Άιντραχτ να παρακολουθήσουν τον αγώνα, εν μέσω ανησυχιών για πιθανή βία, αλλά ορισμένοι οπαδοί αγνόησαν την απαγόρευση κι έκαναν το ταξίδι στην Ιταλία.