Skip to main content

«Ισόβιος» προπονητής στη Φράιμπουργκ ο Στράιχ

REUTERS/Massimo Pinca

Ο σύλλογος της Βάδης-Βυρτεμβέργης ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον 57χρονο τεχνικό, ο οποίος έχει την τεχνική καθοδήγηση της ποδοσφαιρικής ομάδας από το 2011.

Ο προπονητής της Φράιμπουργκ, Κρίστιαν Στράιχ και το προπονητικό επιτελείο του επέκτειναν τα συμβόλαιά τους με τον σύλλογο, ανακοίνωσε σήμερα (14/3) η ομάδα της Μπουντεσλίγκα.

Ο 57χρονος Γερμανός τεχνικός οδηγεί την Φράιμπουργκ από το 2011, κατέχει το ρεκόρ του συλλόγου με 430 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και είναι, φυσικά, ο μακροβιότερος προπονητής στον πάγκο μιας ομάδας του γερμανικού πρωταθλήματος.

Ο σύλλογος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη διάρκεια της νέας συμφωνίας. Η Φράιμπουργκ γνώρισε επιτυχία υπό την καθοδήγησή του, με αρκετές ευρωπαϊκές προκρίσεις, ενώ η είδηση για την επέκταση του συμβολαίου του ήρθε δύο ημέρες πριν τον δεύτερο αγώνα με τη Γιουβέντους στη φάση των «16» του Europa League.

«Είμαστε χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την τρέχουσα προπονητική ομάδα», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Φράιμπουργκ, Γιόχεν Σάιερ.

«Ο Κρίστιαν Στράιχ και οι συνεργάτες του εργάζονται εξαιρετικά σκληρά κάθε μέρα και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να διασφαλίσουν ότι η ομάδα μας εξελίσσεται. Συνεχίζουμε να κάνουμε τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο και αυτή η επιτυχημένη και πολύτιμη συνεργασία θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν».

Η Φράιμπουργκ, που διεκδικεί επίσης μια θέση στο Champions League της νέας περιόδου, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πέμπτη θέση της Bundesliga, ισοβαθμώντας με την τρίτη Λειψία.

«Είναι ωραίο που εξακολουθούμε να απολαμβάνουμε το να ερχόμαστε στο γραφείο κάθε μέρα και να έχουμε μια ανοιχτή και ειλικρινή σχέση», είπε ο Στράιχ, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

«Η ζωή εδώ είναι πραγματικά ξεχωριστή και είμαι χαρούμενος που θα μπορέσω να συνεχίσω να εργάζομαι γι΄ αυτόν τον σύλλογο μαζί με τους συναδέλφους μου προπονητές».