Skip to main content

Εκτός UEFA η Ρωσία;

REUTERS/Didor Sadulloev

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου προσκλήθηκε και εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Κεντρικής Ασίας (CAFA).

Η Ρωσία, η οποία έχει αποκλειστεί από τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία, έχει προσκληθεί να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Κεντρικής Ασίας (CAFA) τον ερχόμενο Ιούνιο, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Τατζικιστάν (TFF).

Το πρωτάθλημα CAFA είναι προγραμματισμένο από τις 9 έως τις 21 Ιουνίου. Η CAFA είναι μέρος της AFC (Ασιατική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία) και ιδρύθηκε το 2014.

Ο οργανισμός περιλαμβάνει τις ομοσπονδίες του Αφγανιστάν, του Ιράν, της Κιργιζίας, του Τατζικιστάν, του Τουρκμενιστάν και του Ουζμπεκιστάν.

Η TFF είπε επίσης ότι η Ρωσία αποδέχτηκε την πρόσκληση, αλλά η Ρωσική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFU) δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tass ότι οι όροι συμμετοχής εξακολουθούν να συζητούνται.

Η κίνηση επαναφέρει γι΄ άλλη μια φορά το ενδεχόμενο η Ρωσία να αποχωρήσει από την UEFA για να «μεταναστεύσει» στην AFC.

Μια «μετακόμιση» από την UEFA στην Ασιατική Συνομοσπονδία είχε υπονοηθεί παλαιότερα από τον πρόεδρο της RFU, Αλεξάντερ Ντιούκοφ, ως πιθανή επιλογή για να επιτρέψει στις ρωσικές ομάδες και συλλόγους να συνεχίσουν να αγωνίζονται σε διεθνές επίπεδο.

naftemporiki.gr