Skip to main content

Επέστρεψε στις νίκες η Ρεάλ

REUTERS/Juan Medina

Μετά τις δύο συνεχείς ισοπαλίες με Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπέτις η «Βασίλισσα» νίκησε 3-1 την Εσπανιόλ στη Μαδρίτη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 κι επιβλήθηκε με 3-1 της Εσπανιόλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, επιστρέφοντας στις νίκες ενόψει μιας δυνητικά καθοριστικής εβδομάδας, κατά την οποία θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ και την Μπαρτσελόνα.

Η Ρεάλ διατήρησε τις πιθανότητες τίτλου ανεβαίνοντας στους 56 βαθμούς – έξι πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα που έχει δύσκολο ταξίδι και παιχνίδι στο Μπιλμπάο την Κυριακή.

Η Εσπανιόλ, που παραμένει 13η, άνοιξε το σκορ στο όγδοο λεπτό, καθώς ο Χοσέλου έστειλε τη μπάλα στην πάνω γωνία, μακριά από τον τερματοφύλακα Τιμπό Κουρτουά μετά τη σέντρα του Ρούμπεν Σάντσες από τα δεξιά.

Η Ρεάλ αύξησε την πίεση καθώς αναζήτησε μια γρήγορη ισοφάριση και στο 22ο λεπτό ο Βινίσιους Τζούνιορ έδειξε τις ατομικές του ικανότητες, όταν πέρασε δύο αμυντικούς και έγραψε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν έξι λεπτά μετά το ημίωρο με κεφαλιά του Έντερ Μιλιτάο, μετά τη σέντρα του Ορελιέν Τσουαμενί με το εξωτερικό του ποδιού του.

Η Ρεάλ συνέχισε να πιέζει και μετά την ανάπαυλα και ο Ροντρίγκο παραλίγο να σκοράρει το τρίτο γκολ με μια προσπάθεια από φάουλ που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, στο 75ο λεπτό.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάρκο Ασένσιο έγραψε το τελικό σφραγίζοντας τη νίκη για τη «Βασίλισσα», η οποία είχε χάσει 4 βαθμούς στις ισοπαλίες με τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μπέτις, στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.