Skip to main content

Ντρισμπιώτη και Παπαμιχαήλ πανελληνιονίκες στα 20 χλμ. βάδην

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης πρώτευσε στο Άστρος προετοιμαζόμενη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, τον προσεχή Αύγουστο.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πρωταγωνίστησε και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην, που διεξήχθη στο Άστρος Κυνουρίας.

Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο αγώνισμα διάνυσε την απόσταση σε 1 ώρα 31.11 σε μια κούρσα. Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει εξασφαλίσει συμμετοχή το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης και στους Ολυμπιακούς του 2024 και τώρα προπονείται για τους αγώνες στην ουγγρική πρωτεύουσα, τον Αύγουστο.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Κυριακή Φιλτισάκου με 1 ώρα 33.08, που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας της. Η Φιλτισάκου διεκδικεί με τη σειρά της συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Την τρίτη θέση στις Γυναίκες και την πρώτη στις Γυναίκες Κ23 κατέλαβε τη Όλγα Φιάσκα με επίδοση 1.38.14, πιάνοντας το όριο συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Στους Άνδρες πρώτευσε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου), λίγα 24ωρα αφότου επέστρεψε από την Κολομβία, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής τερμάτισε σε 1 ώρα 28.24 κι έκανε δύο τις νίκες του στη σεζόν, αφού επικράτησε πριν λίγες εβδομάδες και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα βάδην των 35χλμ.

Ο αθλητής δεν είχε στόχο το συγκεκριμένο αγώνα, αφού η πρώτη διοργάνωση στην οποία θα κυνηγήσει έναν χρόνο κοντά στις επιδόσεις του είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.