Skip to main content

Έκλεισε η έρευνα για το ιδιωτικό τζετ του Ινφαντίνο

Leon Neal/Pool via REUTERS

Η ελβετική εισαγγελία αποφάνθηκε ότι όλα «καλώς καμωμένα» στην περίπτωση χρήσης ιδιωτικού αεροπλάνου από τον πρόεδρο της FIFA.

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ξεπέρασε χωρίς συνέπειες την έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα της Ελβετίας (OAG) για το ιδιωτικό αεροσκάφος που ναυλώθηκε για να πετάξει από το Σουρινάμ στην Ελβετία, το 2017.

Το έκανε γνωστό με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του το ανώτατο όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αναφέροντας ότι επιβεβαιώθηκε πως οι ταξιδιωτικές ρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν από το γραφείο του προέδρου και το τμήμα ταξιδιών της παγκόσμιας ομοσπονδίας ήταν σύμφωνες με τους κανόνες και τους κανονισμούς συμμόρφωσης της FIFA.

Μια δήλωση που είναι σύμφωνη με την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA τον Αύγουστο του 2020 σε αυτή την περίπτωση. Επιπλέον, η ελβετική εισαγγελία αναγνώρισε ότι ο τρόπος επικοινωνίας σχετικά με τις ταξιδιωτικές ρυθμίσεις ήταν πλήρως δικαιολογημένος.

Μετά την απόφαση του OAG το ελβετικό κράτος θα αναλάβει όλα τα έξοδα που σχετίζονται με την έρευνα, ενώ ο πρόεδρος της FIFA αποφάσισε να παραιτηθεί από οποιαδήποτε αξίωση αποζημίωσης.

«Από την αρχή της διαδικασίας ο πρόεδρος της FIFA τέθηκε πλήρως στη διάθεση των ελβετικών αρχών και ελπίζει ότι το δικαστικό σύστημα θα αναγνωρίσει ότι η τρέχουσα διοίκηση της FIFA έχει προχωρήσει από το παρελθόν και καθιερώθηκε ως ένας αξιόπιστος και σεβαστός οργανισμός», καταλήγει η ανακοίνωση.

naftemporiki.gr