Skip to main content

Φιλικοί αγώνες με ΗΠΑ και Γερμανία για την Εθνική Ανδρών

Τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο πλαίσιο διεθνούς τουρνουά που θα διοργανωθεί στο Άμπου Ντάμπι τον Αύγουστο, κι ενώ θα έχουν προηγηθεί δύο αναμετρήσεις με τη Σλοβενία του Ντόντσιτς.

Δύο δυνατά φιλικά παιχνίδια θα δώσει η Εθνική ομάδα Ανδρών κατά την προετοιμασία της για τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα λάβει μέρος σε τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι (18-20 Αυγούστου), στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία.

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει τους Αμερικανούς στις 18 Αυγούστου, ενώ την επομένη θα παίξει με τη Γερμανία.

Η ανακοίνωση έγινε σήμερα από το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η ομοσπονδία μπάσκετ των ΗΠΑ (USA Basketball), καθώς η ΕΟΚ συμμετέχει στο εθνικό πένθος.

«Είναι ένα ιστορικής σημασίας και ξεχωριστό τουρνουά, που θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο Άμπου Ντάμπι και αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι θα λάβει μέρος σε αυτό», σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος.

«Το καλύτερο τουρνουά, σε μια φιλόξενη χώρα με τρεις από τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Η Εθνική θα παίξει επίσης, πάντοτε σε φιλικές αναμετρήσεις, με τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς στις 2 Αυγούστου στη Λιουμπλιάνα και στις 4/8 στο κλειστό του ΟΑΚΑ.