Skip to main content

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε τη Νιούκαστλ και διατήρησε την πίεση στην Άρσεναλ

REUTERS/Carl Recine

Οι «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο απέναντι στο συγκρότημα του Έντι Χάου, που το τελευταίο διάστημα χάνει συνεχώς έδαφος και κινδυνεύει να μην μπει στην τετράδα.

Ο Φιλ Φόντεν και ο Μπερνάρντο Σίλβα σκόραραν, η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 2-0 τη Νιούκαστλ στο «Εμιρέιτς», στην εναρκτήρια συνάντηση της 26ης αγωνιστικής και διατήρησε την πίεση στην πρωτοπόρο Άρσεναλ, που υποδέχεται απόψε την Μπόρνμουθ.

Η Σίτι, που βρίσκεται στο -2 από τους Λονδρέζους, προηγήθηκε στο 15ο λεπτό με το τέταρτο γκολ σε τρία παιχνίδια (σε όλες τις διοργανώσεις) του Φόντεν, ύστερα από έξοχη ατομική προσπάθεια καθώς πέρασε από τέσσερις αμυντικούς των «ανθρακωρύχων».

Ο Σίλβα, από την πλευρά του, ήρθε από τον πάγκο στο 65ο λεπτό και δύο λεπτά αργότερα ο Πορτογάλος διεθνής διαμόρφωσε το τελικό σκορ, μετά κίνηση του Έρλινγκ Χάαλαντ.

Η ήττα ήταν άλλο ένα πλήγμα για τη Νιούκαστλ του Έντι Χάου, η οποία έχασε 2-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Λιγκ Καπ της περασμένης εβδομάδας, έχοντας σημειώσει μόλις μία νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.