Skip to main content

Απειλητικό μήνυμα στον Μέσι από ένοπλους

EPA/Franco Trovato Fuoco

Το κατάστημα τροφίμων που διατηρεί η σύζυγος του στην πόλη Ροζάριο της Αργεντινής δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς.

Ο Λιονέλ Μέσι έλαβε απειλητικό μήνυμα από ένοπλους που επιτέθηκαν σε σούπερ μάρκετ στη γενέτειρά του, Ροζάριο, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Το κατάστημα τροφίμων «Unico», που βρίσκεται στην περιοχή Λαβάλ, ανήκει στην οικογένεια της συζύγου του Μέσι, Αντονέλα Ροκούτσο, η οποία είναι επίσης γεννημένη στην πόλη της Αργεντινής.

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο μετά από 14 πυροβολισμούς στα ρολά και την εξώπορτα του καταστήματος, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δύο άτομα με μηχανάκι εθεάθησαν να τρέπονται σε φυγή από το σημείο, αφού άφησαν ένα απαίσιο μήνυμα για τον επιθετικό της PSG.

«Μέσι, σε περιμένουμε», έγραφε το σημείωμα. «Ο Τζάβκιν είναι έμπορος ναρκωτικών. Δεν πρόκειται να σε φροντίσει».

Το μήνυμα αναφέρεται στον δήμαρχο του Ροζάριο, Πάμπλο Τζάβκιν, ο οποίος μετά το περιστατικό μίλησε για το επίπεδο βίας και την ανάγκη για περισσότερους αστυνομικούς σε μια πόλη όπου η εγκληματικότητα αυξάνεται.

Το Ροζάριο είναι η μεγαλύτερη πόλη στην κεντρική επαρχία Σάντα Φε της Αργεντινής, 300 χιλιόμετρα (186 μίλια) βόρεια του Μπουένος Άιρες.

Από την επίθεση της Πέμπτης δεν τραυματίστηκαν άνθρωποι, αλλά εκτιμάται ότι προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο κατάστημα.

Ο Μέσι κατάκτησε το βραβείο Καλύτερου Ποδοσφαιριστή της FIFA για το 2022, έχοντας οδηγήσει τη χώρα του στο τρίτο παγκόσμιο στέμμα της, στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ωστόσο, ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του έχουν σχολιάσει ακόμη το περιστατικό.