Skip to main content

Λιονέλ Μέσι: Καρέ του επτά

REUTERS/Sarah Meyssonnier

Πως συνδέεται η μυθική καριέρα του Αργεντινού σούπερ σταρ με τον αριθμό 7;

Ο Λιονέλ Μέσι πρόσθεσε στην ανεξάντλητη προσωπική του συλλογή ακόμη ένα βραβείο, καθώς αναδείχθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου ως ο κορυφαίος παίκτης για το 2022. Απόλυτα δίκαια, καθώς οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στη κορυφή του κόσμου μετά από 36 ολόκληρα χρόνια και την εποποιία του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στα γήπεδα του Μεξικό.

«Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου. Τον Σκαλόνι και τον Μαρτίνες που είναι εδώ απόψε. Αυτό το βραβείο είναι μια αναγνώριση για όλους. Ήταν μια περίεργη χρονιά για εμένα. Το όνειρο της ζωής μου έγινε πραγματικότητα. Είναι ένα όνειρο για κάθε ποδοσφαιριστή και λίγοι μπορούν να το πετύχουν. Ευχαριστώ την οικογένεια και τον λαό της Αργεντινής. Το Μουντιάλ θα μείνει για πάντα στις αναμνήσεις της ζωής μας», ανέφερε εμφανώς συγκινημένος ο Pulga κατά την παραλαβή του βραβείου και παράλληλα συμπλήρωσε ένα μυθικό καρέ του επτά, με βάση τις ατομικές του διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, έχει στη συλλογή του 7 Χρυσές Μπάλες. Πλέον, έχει και 7 FIFA The Best Player Awards, έχει σκοράρει 700 γκολ με τις φανέλες των συλλόγων που έχει αγωνιστεί(Μπαρτσελόνα και Παρί) και μετά την χθεσινή του επιτυχία έφτασε στα 77 ατομικά βραβεία!

Απλά αξεπέραστος…