Skip to main content

Στην Εθνική Αργεντινής ως το 2026 ο Σκαλόνι

REUTERS/Sarah Meyssonnier

Ο δημιουργός του τρίτου αστεριού στη φανέλα της Εθνικής ομάδας θα συνεχίσει στον πάγκο της Αλμπισελέστε γι΄ άλλα τέσσερα χρόνια.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι, ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στον τρίτο παγκόσμιο τίτλο της 36 χρόνια μετά τον προηγούμενο, ανανέωσε τη Δευτέρα (27/2) τη συνεργασία του ως το 2026, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA).

«Αυτή τη Δευτέρα, στο Παρίσι», όπου βρίσκονται για την απονομή των τροπαίων Fifa Best, ο πρόεδρος της AFA «Κλαούντιο Τάπια και Λιονέλ Σκαλόνι συναντήθηκαν για να οριστικοποιήσουν την επέκταση του συμβολαίου του ως προπονητής της Εθνικής μέχρι το 2026», ανέφερε η ανακοίνωση της AFA.

Επικεφαλής της Αλμπισελέστε από το 2018, ο 44χρονος Σκαλόνι κατάκτησε το Κόπα Αμέρικα το 2021 και ύστερα τη «Finalissima», το τρόπαιο στον αγώνα των πρωταθλητών Ευρώπης-Νότιας Αμερικής, με αντίπαλο την Ιταλία τον Ιούνιο του 2022.

Πάνω απ’ όλα όμως οδήγησε την Αλμπισελέστε στην κορυφή του κόσμου απέναντι στη Γαλλία, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ (2-2 κ.δ., 3-3 παρ., 4-2 πέναλτι), στις 18 Δεκεμβρίου.

Η ανέωση, την οποία ο Τάπια είχε προβλέψει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, κάθε άλλο παρά έκπληξη αποτελεί. «Είπαμε ναι. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσει», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας λίγες μέρες μετά τον παγκόσμιο τίτλο, ενώ τώρα απομένουν να διευθετηθούν οι συμβατικές λεπτομέρειες.

Στο τιμόνι της Αργεντινής (αρχικά προσωρινάΟ μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και την αποχώρηση του Χόρχε Σαμπάολι, του οποίου ήταν συνεργάτης, ο Σκαλόνι έχει κατακτήσει μια θέση θρύλου δίπλα στους μεγαλύτερους Αργεντινούς προπονητές.

Πως όχι, αφού είναι μόλις ο τρίτος που ανέβασε την Εθνική στην κορυφή του κόσμου, μετά τον Σέζαρ Λουίς Μενότι (1978) και τον Κάρλος Μπιλάρδο (1986).

Ταπεινός, διακριτικός, φιλομαθής, με φήμη του τεχνικού που βρίσκεται κοντά στους παίκτες ο Σκαλόνι, ένας πρώην διεθνής αμυντικός με επτά συμμετοχές μεταξύ 2003 και 2006, κατάφερε να δώσει δεσμό σε μια ομάδα που αποτελείται από έμπειρα αστέρια (Μέσι, Ντι Μαρία) και πιτσιρικάδες που έβγαλε ο ίδιος τα τελευταία χρόνια (Φερνάντες, Άλβαρες, ΜακΆλιστερ), με την ομάδα κάτω των 20 ετών της Αργεντινής.

Όλα αυτά αναπτύσσοντας ένα αρκετά ντελικάτο παιχνίδι και κρατώντας την ομάδα του αήττητη για 36 συνεχείς αγώνες. Η AFA ανακοίνωσε επίσης ότι η Εθνική θα παίξει δύο φιλικούς αγώνες στα τέλη Μαρτίου, με τον Παναμά και το Κουρασάο. Οι ημέρες και οι έδρες αυτών των συναντήσεων θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες, υπογράμμισε η Ομοσπονδία.

Αυτά θα είναι τα δύο πρώτα παιχνίδια για την Αλμπισελέστε από τότε που κατάκτησε το τρίτο αστέρι της και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, μια ευκαιρία να γιορτάσει τον τίτλο με τους οπαδούς της.