Skip to main content

Μέγας και χρυσός στο Κότμπους ο Πετρούνιας

Ο Λευτέρης Πετρούνιας με επίδοση 14.966 πήρε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής "Turnier der Meister" του Κότμπους. Ιδανικό ξεκίνημα για το 2023.

Καλύτερη εκκίνηση στη χρονιά δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, επονομαζόμενος «βασιλιάς των κρίκων», δικαιολόγησε το προσωνύμιό του (και) στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους (Γερμανία), στο «Turnier der Meister».

Ο Πετρούνιας βαθμολογήθηκε με 14.966 για το πρόγραμμα που εκτέλεσε, το οποίο είχε τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας και τελικά του έδωσε και την πρώτη θέση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής άφησε δεύτερο τον Ιρανό Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (14.766 πόντοι), ενώ το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Αρμένιος Αρτούρ Αβετισιάν, που με 14.533 βαθμούς ήταν τρίτος.

Με τη νίκη του ο Πετρούνιας εξασφάλισε 30 πόντους στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη των κρίκων και ουσιαστικά πήρε από τώρα το δικαίωμα συμμετοχής στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας (30 Σεπτεμβρίου – 8 Οκτωβρίου).

Εκεί θα έχει την πρώτη ευκαιρία για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, εφόσον κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.