Skip to main content

Μόνος αντίπαλος του Τεντόγλου στην Πόλη το… πρωινό ξύπνημα

Ο μεγάλος Έλληνας Ολυμπιονίκης μίλησε στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ για το στόχο του στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού της Κωνσταντινούπολης, που είναι να γίνει ο μοναδικός αθλητής του μήκους με τρία συνεχή χρυσά μετάλλια.

Ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης, όπου θα επιδιώξει να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών του.

Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου και ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, μίλησαν στο κανάλι του ΣΕΓΑΣ για τους στόχους και τις προσδοκίες τους στη διοργάνωση, με τον Τεντόγλου να λέει ότι θα το… παλέψει στην Πόλη, επειδή δεν είναι πολύ καλός στους… πρωινούς αγώνες.

«Ο στόχος μου στην Κωνσταντινούπολη είναι να πάρω το χρυσό μετάλλιο, το οποίο θα είναι λίγο δύσκολο φέτος γιατί ο προκριματικός και ο τελικός είναι πολύ πρωί, στις 9 (ώρα Τουρκίας) ο προκριματικός και στις 10 ο τελικός και δεν είμαι πολύ καλός με τα πρωινά εγώ… αλλά θα το παλέψουμε», αστειεύτηκε.

«Μου έχει ξανασυμβεί να είναι το πρωί, και οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν το πρωί, απλά είναι πιο δύσκολα από αν ήταν το απόγευμα [ο τελικός] για να σας πω πως θα το πάρω εύκολα. Αν κερδίσω θα είμαι ο μοναδικός με τρία σερί χρυσά και είναι ο μεγάλος μου στόχος αυτός, θα το προσπαθήσω πολύ», συμπλήρωσε.

Ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, ξεκαθάρισε πως αυτό που περιμένει είναι η πρωτιά: «Μόνος του [ο Τεντόγλου] βάζει κίνητρά. Μόνος του βάζει στόχους, κάποια όρια που θέλει να ξεπεράσει, έχει διαβάσει από πριν πόσο είναι το ρεκόρ αγώνα, το ρεκόρ σταδίου, το εθνικό ρεκόρ της χώρας… Αυτά είναι στοιχεία που αμέσως του φτιάχνουν το κίνητρο».

Εν συνεχεία, ο ομοσπονδιακός προπονητής του στίβου μίλησε για τις αλλαγές που έχουν γίνει στην προπόνηση του αθλητή του: «Οι αλλαγές έγιναν με βάση κάποιες αδυναμίες που έχει, πρέπει να προσέξουμε τα γόνατά του, πράγμα που έχει φέρει μεγάλη αλλαγή στην επιβάρυνση και [η προπόνηση] έχει μετατραπεί σε πιο οριζόντια, δεν έχει πολλά κιλά ούτε πολλά άλματα, σχεδόν ποτέ δεν κάνουμε άλματα στην προπόνηση. Είναι αυτές οι ικανότητες που έχει. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό το πρόγραμμα σε άλλο παιδί».