Skip to main content

Έρευνα της UEFA για το επεισόδιο με τον Ντμίτροβιτς

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου διερευνά το περιστατικό στο «Φίλιπς Στάντιον» του Αϊντχόφεν, όταν οπαδός των Ολλανδών επιτέθηκε στον τερματοφύλακα της Σεβίλλης.

H UEFA ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση που δέχθηκε ο Σέρβος τερματοφύλακας της Σεβίλλης Μάρκο Ντμίτροβιτς από οπαδό στο γήπεδο, στον αγώνα με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία για το Europa League, αποκάλυψε το Athletic.

Ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά στα τελευταία λεπτά, όταν ένας οπαδός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κι επιτέθηκε στον Ντμίτροβιτς γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο, πριν τον ακινητοποιήσει στη συνέχεια ο γιγαντόσωμος Σέρβος γκολκίπερ και τον παραλάβει η ασφάλεια.

Η Σεβίλλη έχασε 2-0 αλλά προκρίθηκε στον επόμενο γύρο με συνολικό σκορ 3-2. Η UEFA δεν εξέδωσε ανακοίνωση, αλλά το Athletic ανέφερε ότι πως σε ερώτησή του η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία το επιβεβαίωσε.

Από την πλευρά του ο Ντμίτροβιτς, ο οποίος είχε μια κόκκινη μελανιά στον λαιμό μετά το περιστατικό, προέτρεψε την UEFA να παρέμβει.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», είπε ο Σέρβος τερματοφύλακας στο Movistar Plus μετά το παιχνίδι.

«Θα κρατήσω το στόμα μου κλειστό για να μην πω τι πραγματικά θα ήθελα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Ήθελε να με πληγώσει, είναι κρίμα που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο. Η UEFA πρέπει να παρέμβει».