Skip to main content

Δεν πωλείται η Λίβερπουλ

Ο ιδιοκτήτης των «Κόκκινων» ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από το θέμα αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το θέμα αναζήτησης μετόχων μειοψηφίας.

Ο Αμερικανός ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, δήλωσε τη Δευτέρα (20/2) ότι δεν σκοπεύει να πουλήσει τον διάσημο σύλλογο, παρά τη δήλωση τον Νοέμβριο του 2022 ότι διερευνά το ενδεχόμενο μεταβίβασης των μετοχών.

Η Fenway Sports Group (FSG), η οποία ολοκλήρωσε το 2010 την εξαγορά του συλλόγου αντί 300 εκατομμυρίων λιρών (338 εκατ. ευρώ), δήλωσε πριν από τρεις μήνες ότι θα διερευνήσει την επιλογή να προσελκύσει νέους επενδυτές, «…εάν ήταν προς το συμφέρον της Λίβερπουλ».

Ο πρόεδρος των «Κόκκινων», Τομ Βέρνερ, δήλωσε ότι δεν υπήρχε επείγουσα ανάγκη για να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία.

Ο Χένρι, από την πλευρά του, παρέπεμψε στην κυριακάτικη (19/2) συνέντευξή του στο Boston Sports Journal σε συνέντευξή του.

«Ξέρω ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις και αφιερώματα για τη Λίβερπουλ, αλλά μένω στα γεγονότα: εμείς απλώς επισημοποιήσαμε μια συνεχιζόμενη διαδικασία», είπε.

«Θα είμαστε για πάντα στην Αγγλία; Όχι. Πουλάμε τη Λίβερπουλ; Όχι. Μιλάμε με επενδυτές για τη Λίβερπουλ; Ναι. Θα συμβεί κάτι εκεί; Πιστεύω ότι ναι, αλλά δεν θα είναι πώληση».