Skip to main content

Σοβαρός ο Ολυμπιακός 3-0 στη Λαμία

Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε μια εύκολη νίκη επί της ουραγού του πρωταθλήματος παίζοντας πειθαρχημένα και χάνοντας πολλές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα τα τρία δοκάρια που είχαν.

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε στη Λαμία ο Ολυμπιακός απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, της οποίας επιβλήθηκε με 3-0 σε συνάντηση για την 23η αγωνιστική στο «Αθανάσιος Διάκος».

Οι «ερυθρόλευκοι» αύξησαν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα στους 15 αγώνες (10 νίκες, 5 ισοπαλίες). Από την πλευρά της η ομάδα της Φθιώτιδας έμεινε για 17ο διαδοχικό παιχνίδι χωρίς νίκη (5 ισοπαλίες, 12 ήττες) και παραμένει ουραγός, στο ντεμπούτο του Λεωνίδα Βόκολου στον πάγκο της.

Η πειραϊκή ομάδα μείωσε την απόσταση από τον Παναθηναϊκό στους 5 βαθμούς και αντιμετωπίζει τους «πράσινους» ως γηπεδούχος το επόμενο Σάββατο (25/2).

Η Λαμία πάντως ήταν εκείνη που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα, όταν στο 4ο λεπτό από πάσα του Ρόμανιτς ο Τζανδάρης σούταρε εν κινήσει κίνηση έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Η απειλή «ταρακούνησε» τους παίκτες του Μίτσελ, που μετέτρεψαν τον αγώνα σε μονόλογο. Στο 15΄ σουτ του Φορτούνη πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 22΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τέσσερις ευκαιρίες στην ίδια φάση!

Ο Φορτούνης βρέθηκε απέναντι από τον Γκαραβέλη και «έσκαψε» την μπάλα αλλά ο Κορνέζος απέκρουσε επί της γραμμής, ο Μπιέλ σούταρε και ο Γκαραβέλης απέκρουσε, ο Μπακαμπού στο νέο ριμπάουντ είδε τον Κορνέζο και πάλι να διώχνει στη γραμμή και στο τέλος ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε την κεφαλιά του Κανός!

Στο 35΄ ο Χουάνγκ με το εξαιρετικό μακρινό σουτ που διαθέτει «σημάδεψε» γι΄ άλλη μια φορά φέτος τη συμβολή των δοκών, ενώ στο 43΄ την ίδια κατάληξη είχε κι ένα μακρινό βολέ του Κανός.

Τελικά η πολιορκία καρποφόρησε ένα λεπτό πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 45, με τον Σαμασέκου να ανοίγει το σκορ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή.

Αποφασισμένοι να τελειώνουν για να μην έχουν περιπέτειες τύπου «Ζωσιμάδων» και Περιστερίου, οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν στο 60΄ με τον Μπακαμπού από ασίστ του Κανός, με τον σκόρερ να έχει και (τρίτο για την ομάδα του) δοκάρι στο 78΄, από γύρισμα του Μπιέλ.

Ο Ισπανός μάλιστα ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 86ο λεπτό με ωραίο πλασέ, από τακουνάκι-ασίστ του Ελ Αραμπί.