Skip to main content

Η Ρεάλ πέρασε από την Παμπλόνα

REUTERS/Vincent West

Η Οσασούνα αποδείχθηκε δύσκολος αντίπαλος για τους πρωταθλητές, που απόντος του Μπενζεμά βρήκαν τα γκολ στο τέλος του αγώνα και μείωσαν στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από την Μπαρτσελόνα.

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε και ο Μάρκο Ασένσιο σκόραραν από ένα γκολ στα τελειώματα του δεύτερου ημιχρόνου και χάρισαν τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 επί της Οσασούνα στο «Ελ Σαδάρ», για την 22η αγωνιστική στη LaLiga.

Με το «διπλό» στη δύσκολη Παμπλόνα η «Βασίλισσα» μείωσε σε πέντε βαθμούς τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, που υποδέχεται την Κυριακή (19/2, 22:00) την Κάντιθ.

Παρά τη νίκη τους, οι πρωταθλητές έπρεπε να παλέψουν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού για να νικήσουν. Μετά από ένα άσχημο πρώτο ημίχρονο ο Βινίσιους Τζούνιορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τη Ρεάλ στο 52ο λεπτό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ήταν οφσάιντ όταν πήρε την μπάλα.

Η Οσασούνα άρχισε να επιβάλλεται, με τον Μόι Γκόμεθ να σουτάρει στο δοκάρι στο 62ο λεπτό και τον Τζον Μονκαγιόλα να πιάνει ένα δυνατό σουτ μόλις άουτ τρία λεπτά αργότερα, κι αυτή την αστοχία την πλήρωσαν στη συνέχεια οι γηπεδούχοι στη συνέχεια.

Με τον Καρίμ Μπενζεμά απόντα λόγω τραυματισμού, ο Βινίσιους χρειάστηκε να σηκώσει το δημιουργικό βάρος και βοήθησε τον Βαλβέρδε να ανοίξει το σκορ στο 78ο λεπτό, ενώ ο Ασένσιο πρόσθεσε ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις και σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Σοσιεδάδ-Θέλτα 1-1 (5΄ Ογιαρθάμπαλ – 90΄+3 αυτογκόλ Λε Νορμάν)
  • Μπέτις-Βαγιαδολίδ 2-1 (2΄ Χουάνμι, 45΄+4 πεν. Κανάλες – 30΄ Λάριν)
  • Μαγιόρκα-Βιγιαρεάλ 4-2 (20΄ Καντεβερέ, 45΄, 56΄ Ροντρίγκες, 63΄ Μουρίκι – 43΄ Μοράλες, 50΄ Τσουκουέζε)
  • Οσασούνα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (78΄ Βαλβέρδε, 90+2΄ Ασένσιο)