Skip to main content

Μόνη δεύτερη η Ίντερ

REUTERS/Alberto Lingria

Οι «Νερατζούρι» νίκησαν στο Μιλάνο την Ουντινέζε και αύξησαν τη διαφορά από την τρίτη Μίλαν στους 3 βαθμούς, αλλά απέχουν 15 από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Η Ίντερ υπέφερε αλλά στο τέλος πήρε το αποτέλεσμα επικρατώντας με 3-1 επί της Ουντινέζε στο «Σαν Σίρο», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής κι έμεινε μόνη δεύτερη και στο -15 από την πρωτοπόρο Νάπολι και στο +3 από τη Μίλαν.

Ο Ρομέλου Λουκάκου έδωσε το προβάδισμα στην Ίντερ μέσω (δεύτερης) εκτέλεσης πέναλτι στο 20ό λεπτό, αφού οι γηπεδούχοι κέρδισαν την εσχάτη των ποινών για φάουλ στον Ντένζελ Ντάμφρις, μετά από μακρύ έλεγχο του VAR.

Η Ουντινέζε ισοφάρισε με το πρώτο της σουτ προς την εστία στο παιχνίδι, με τον μέσο Σάντι Λόβριτς να σουτάρει λίγο κάτω από το δοκάρι του Χαντάνοβιτς.

Η Ίντερ αποκατέστησε το προβάδισμά της στο 73ο λεπτό, όταν ο Φεντερίκο Ντιμάρκο έδωσε στον Χένριχ Μχιταριάν μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Αρμένιος έκανε το 2-1 με ένα άγγιγμα.

Ο Λαουτάρο Μαρτίνεθ πήρε τη θέση του Λουκάκου και σφράγισε τη νίκη με ατομική προσπάθεια ένα λεπτό πριν τα ενενήντα, σημειώνοντας το έκτο γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια.

Η δεύτερη Ίντερ παραμένει 15 πόντους πίσω από την πρωταθλήτρια Νάπολι και απέχει τρεις βαθμούς από την τρίτη Μίλαν, ενώ η Ουντινέζε παραμένει ένατη με 30 βαθμούς.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Σασουόλο-Νάπολι 0-2 (12΄ Κβαρατσκέλια, 33΄ Οσιμέν)
  • Σαμπντόρια-Μπολόνια 1-2 (68΄ πεν. Σαμπίρι – 27΄ Σοριάνο, 90΄ Ορσολίνι)
  • Μόντσα-Μίλαν 0-1 (31΄ Μεσάιας)
  • Ίντερ-Ουντινέζε 3-1 (20΄ πεν. Λουκάκου, 73΄ Μιχιταριάν, 89΄ Λαουτάρο Μαρτίνες – 44΄ Λόβριτς)