Skip to main content

Στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ το Περιστέρι

Η ομάδα του Βασίλη ξεπέρασε την αντίσταση της ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Final-8 και αύριο θα συμμετάσχει στον πρώτο τελικό της Ιστορίας της.

Με έναν εξωπραγματικό Φρανσίσκο, που σταμάτησε στους 33 πόντους, το Περιστέρι νίκησε με 77-65 την ΑΕΚ στο Ηράκλειο και προκρίθηκε στον τελικό του Final-8 στο Κύπελλο, για πρώτη φορά στην Ιστορία του.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφτασε στη νίκη με την κυριαρχία της στην τελευταία περίοδο, όταν δημιούργησε επιμέρους σκορ 24-12. Από την Ένωση διακρίθηκε ο Μάιλς, που σημείωσε 21 πόντους.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στα πρώτα τρία δεκάλεπτα. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 39-34 στο ημίχρονο, αλλά στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου το Περιστέρι έτρεξε σερί 10-0 και προσπέρασε με 44-39 στο 23΄.

Στο σημείο εκείνο οι «κιτρινόμαυροι» απάντησαν με ένα δικό τους 9-0 για να τεθούν επικεφαλής εκ νέου (48-44). Με τη λήξη της τρίτης περιόδου οι ομάδες ήταν ισόπαλες 53-53, ενώ πέντε λεπτά πριν τη λήξη (35΄) συνέχιζαν χέρι-χέρι (59-59).

Οι «κυανοκίτρινοι» βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια και στο 39΄, με 9 συνεχείς πόντους του Φρανσίσκο είχαν οικοδομήσει διαφορά ασφαλείας (76-62), απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε μπλοκάρει επιθετικά.

Στο σημείο εκείνο ο πρώτος ημιτελικός είχε ήδη κριθεί, αφού η λειψή λόγω απουσιών Ένωση δεν είχε άλλα όπλα να ρίξει στο παιχνίδι…