Skip to main content

Μικρό προβάδισμα για την Ντόρτμουντ

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Η γερμανική ομάδα εκμεταλλεύτηκε τις πολλές χαμένες ευκαιρίες της Τσέλσι, νίκησε 1-0 και έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η Τσέλσι είχε τις ευκαιρίες αλλά η Μπορούσια Ντόρτμουντ άρπαξε τη νίκη με 1-0 επί των «Μπλε» στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League, χάρη στο γκολ του Καρίμ Αντεγέμι στο 63ο λεπτό, για να επεκτείνει το νικηφόρο σερί της σε επτά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις φέτος.

Ο Γερμανός διεθνής έκανε ένα εκπληκτικό σπριντ για πάνω από 60 μέτρα και άνοιξε το σκορ στο κατάμεστο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» ενάντια στη ροή της αναμέτρησης, για να δώσει στην ομάδα του το πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στο Λονδίνο, στις 7 Μαρτίου.

Η αποτελεσματικότητα μπροστά από το αντίπαλο τέρμα ήταν ένα άλυτο πρόβλημα για την  Τσέλσι με τις δαπανηρές χειμερινές μεταγραφές, που έχει μόνο μία νίκη στο 2023.

Οι παίκτες του Γκρέιαμ Πότερ έχασαν πολλές καλές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένου ενός δοκαριού από τον Ζοάο Φέλιξ, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ, Γκρέγκορ Κόμπελ, να αρνείται το γκολ στον Έντσο Φερνάντες στις καθυστερήσεις.