Skip to main content

Η Σίτι έπαιξε σαν πρωταθλήτρια στο Λονδίνο

Reuters/Matthew Childs

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα εξαφάνισε το βαθμολογικό πλεονέκτημα της Άρσεναλ με την οποία πλέον ισοβαθμεί, αλλά με παιχνίδι περισσότερο.

Η Μάντσεστερ Σίτι έριξε την Άρσεναλ από την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ μετά τη νίκη της στο Λονδίνο επί των «Κανονιέρηδων» με 3-1, σε εξ αναβολής συνάντηση της 12ης αγωνιστικής.

Η Άρσεναλ είχε ισοφαρίσει το προβάδισμα των «Πολιτών» κι έδειχνε ικανή να τερματίσει ένα σερί 10 ηττών στο πρωτάθλημα απέναντι τη Σίτι, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και οι ελπίδες της για το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 2004 «ψαλιδίστηκαν».

Η Σίτι πήρε το προβάδισμα στο 24ο λεπτό, όταν ένα απρόσεκτο γύρισμα από τον Τακεχίρο Τομιγιάσου προς τον τερματοφύλακά του τιμωρήθηκε από το συγκλονιστικό τελείωμα του Κέβιν ντε Μπρόινε.

Η Άρσεναλ ισοφάρισε δίκαια στο 40΄, όταν ο τερματοφύλακας της Σίτι Έντερσον τιμωρήθηκε για την ανατροπή στην Έντι Ενκέτια ο Μπουκάγιο Σάκα δεν λάθεψε από τα 11 βήματα.

Η Σίτι ήταν πολύ καλύτερη μετά το ημίχρονο και ο Τζακ Γκρίλις σκόραρε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα στο 72ο λεπτό πριν ο Έρλινγκ Χάαλαντ, αμφίβολος πριν τον αγώνα, πετύχει στο 82΄ το 26ο γκολ του στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ.

Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει 51 βαθμούς, όσους και η Άρσεναλ αλλά με πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων, όμως το συγκρότημα του Μίκελ Αρτέτα έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.