Skip to main content

Συνάντηση Μακρόν – Ινφαντίνο αύριο στο Παρίσι

Mohammed Badra/Pool via REUTERS

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας κι εκείνος της FIFA θα συζητήσουν για διμερή θέματα της μεταξύ τους συνεργασίας, όπως το πρόγραμμα για την Αφρική Sport in Common.

Όπως ανακοίνωσε το France Info και επιβεβαίωσε το RMC Sport, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, αυτή την Τετάρτη (15/2) στο Παρίσι.

Ο αρχηγός του κράτους επιθυμεί να συνεχιστούν οι συνεργασίες που ξεκίνησαν για την εδραίωση της θέσης της FIFA στη Γαλλία και ειδικότερα στην πρωτεύουσα, όπου εδρεύει το γαλλικό παράρτημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας (Hôtel de la Marine, Place de la Concorde).

Στην ημερήσια διάταξη της συζήτησής τους είναι επίσης η συνεργασία τους στην Αφρική γύρω από το πρόγραμμα Sport in Common, υπό την ηγεσία του Γαλλικού Οργανισμού Ανάπτυξης (AFD).

Ο Μακρόν δεν έχει διάθεση να παρέμβει

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση που αφορά τον – αμφισβητούμενο αλλά εν ενεργεία – πρόεδρο της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FFF), Νοέλ Λε Γκρε, ο Μακρόν παραμένει προσεκτικός στην ανεξαρτησία του αθλητικού κινήματος.

Σύμφωνα με τον περίγυρό του, ο αρχηγός του κράτους δεν σκοπεύει να παρέμβει στην εσωτερική διακυβέρνηση της FFF, σε αντίθεση με ό,τι θα μπορούσαν να υπαινίσσονται οι πολλές ομιλίες της υπουργού Αθλητισμού, Αμελί Ουντεά-Καστερά, ειδικά από τη στιγμή που έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες.

Η επίσκεψη του Τζιάνι Ινφαντίνο έρχεται ακριβώς την ημέρα υποβολής της έκθεσης ελέγχου που ανέθεσε το υπουργείο Αθλητισμού για τη διακυβέρνηση της Ομοσπονδίας.

Τα συμπεράσματά της είναι ήδη γνωστά: ο Λε Γκρε δεν έχει πλέον «την απαραίτητη νομιμότητα για τη διαχείριση» του γαλλικού ποδοσφαίρου λόγω «της συμπεριφοράς του προς τις γυναίκες, των δημοσίων δηλώσεών του και των αποτυχιών της διακυβέρνησής του» εντός της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Το μόνο που μένει είναι να προστεθούν σε αυτήν την έκθεση οι παρατηρήσεις των διαφόρων ενδιαφερομένων μερών για να καταστεί οριστική.

Οι δικηγόροι του Νοέλ Λε Γκρε κατήγγειλαν ότι η έκθεση είναι ένα έγγραφο «που μοιάζει με κατηγορητήριο» μπροστά στην «πολιτική και μιντιακή πίεση», με τον ίδιο να δηλώνει πως βιώνει «ένα βαθύ αίσθημα αδικίας».

naftemporiki.gr