Skip to main content

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βάζει σε πειρασμό τον Έλον Μασκ

REUTERS/Adrees Latif

Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Τέσλα φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο εμπλοκής του (και) στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για την απόκτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει να κατατεθούν ως την Παρασκευή αυτής της εβδομάδας (17/2) και με βάση τις φήμες που φθάνουν πέραν της Μάγχης, ενδιαφερόμενος είναι και ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, περίπου δέκα είναι τα άτομα που έχουν εκφράσει πρόθεση να καταθέσουν προσφορά, έστω κι αν προς το παρόν ο μοναδικός που έχει παίξει με ανοιχτά χαρτιά είναι ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Ineos, σερ Τζιμ Ράτκλιφ.

Το ενδιαφέρον από το Κατάρ, αν και μεγάλο, δεν οδήγησε έως τώρα σε καμία προσφορά. Γεγονός είναι ωστόσο ότι σε μια διαπραγμάτευση όπου υπάρχουν πολλά κεφάλαια, προφανώς και από τη Σαουδική Αραβία, στο βάρος που κουβαλά ο Έλον Μασκ, η περιουσία του οποίου ξεπερνά τα 188,6 δισ. δολάρια, δεν μπορεί να ανταποκριθεί κανένας άλλος.

Ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes, ήδη από τις 17 Αυγούστου είχε γράψει στο Twitter (που σύντομα θα γινόταν ιδιοκτησία του) ότι επρόκειτο να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τώρα, είναι η στιγμή να αποκαλυφθεί η αλήθεια: το παλιό tweet είχε γραφτεί μόνο στο γολιαρδικό κλίμα εκείνων των ημερών ή έκρυβε ήδη την πρόθεση του ιδιοκτήτη της Tesla να εισέλθει (και) στον κόσμο του ποδοσφαίρου;