Skip to main content

Ο Αλόνσο πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει με την Aston Martin

Ο 41χρονος Ισπανός δις παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1 φέτος θα τρέξει για τη βρετανική ομάδα με στόχο να θέσει τις βάσεις για τις μελλοντικές επιτυχίες της.

Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος του Φερνάντο Αλόνσο, αλλά ο 41χρονος δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, που προετοιμάζεται για μια νέα περιπέτεια με την Aston Martin, έχει για να τον συντροφεύει ο αριθμός των 32 νικών του σε Γκραν Πρι.

Ο Ισπανός πιλότος αναγνώρισε, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο θα ήταν απίθανο να συμβεί το 2023. Ο Αλόνσο εντάχθηκε στην Aston Martin από την Alpine (ανήκει στη Renault) με πολυετές συμβόλαιο -εκτιμάται για δύο χρόνια συν οψιόν- και με την «πείνα» του αμείωτη.

«Πιστεύω ότι υπάρχει μια πιθανότητα», είπε στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση του αυτοκινήτου AMR23 στα κεντρικά γραφεία της ομάδας, στο Silverstone. «Δεν νομίζω φέτος. Είμαι ειλικρινής σε αυτό, έχω τα πόδια στο έδαφος», διευκρίνισε ύστερα.

«Δεν μπορώ να πω σε κανέναν ότι θα παλέψουμε για νίκες φέτος. Θα πω ψέματα αν το πω αυτό. Αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να έχουμε ένα καλό αυτοκίνητο για να ξεκινήσουμε και να δουλέψουμε και να εξελίξουμε αυτό το μονοθέσιο όλη τη σεζόν».

Και πρόσθεσε: «Ίσως στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς να πλησιάσουμε αν υπάρξει ευκαιρία, οι συνθήκες είναι μεταβαλλόμενες. Αν έρθει η ευκαιρία δεν θα τη χάσουμε. Αλλά στην αρχή περιμένω μερικούς δύσκολους αγώνες μέχρι να βρούμε πού λειτουργεί το αυτοκίνητο».

Να επισημανθεί ότι κανένας οδηγός της Formula 1 δεν κέρδισε ποτέ αγώνα μετά την 300ή εκκίνησή του. Ο Αλόνσο έχει ήδη κάνει ρεκόρ με 355 και είναι ο παλαιότερος εν ενεργεία οδηγός στο grid.

Ο δισεκατομμυριούχος Καναδός ιδιοκτήτης της ομάδας της Aston Martin, Λόρενς Στρολ, ο γιος του οποίου (Λανς) είναι «συμπαίκτης» του Αλόνσο, είπε ότι η ομάδα, που τερμάτισε έβδομη πέρυσι, έχει διπλασιάσει τον αριθμό των ατόμων της και μετρά περισσότερα από 800 άτομα.

Ένα νέο εργοστάσιο, που πρόκειται να λειτουργήσει τον Μάιο, θα αλλάξει το παιχνίδι, πρόσθεσε. «Όταν ενθουσιάζομαι με κάτι παθιάζομαι πολύ», είπε ο Στρολ. «Και όταν παθιάζομαι πολύ, κερδίζω».

«Ανυπομονούμε να παλέψουμε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο μέλλον. Σχεδιάζουμε να κάνουμε φέτος ένα βήμα και του χρόνου ένα άλλο βήμα και την επόμενη χρονιά το ίδιο,  μέχρι να κάνουμε νίκες και τελικά να παλέψουμε για τα παγκόσμια πρωταθλήματα».

naftemporiki.gr