Skip to main content

Ο νόμος της Νέας Φιλαδέλφειας, 3-0 η ΑΕΚ τον Λεβαδειακό

Στο γήπεδό της η ΑΕΚ είναι ακαταμάχητη, επιβλήθηκε επί του Λεβαδειακού με 3-0 και πέτυχε την δέκατη τρίτη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στην Opap Arena, μειώνοντας στο βαθμό από τον Παναθηναϊκό με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία και με απόλυτη κυριαρχία σε όλο το παιχνίδι, η ΑΕΚ νίκησε τον Λεβαδειακό με 3-0 και μείωσε στον ένα βαθμό από τον Παναθηναϊκό, έχοντας κι ένα ματς λιγότερο. Η Ένωση έκανε το 13/13 στο γήπεδό της, έχοντας επιβάλλει τον δικό της νόμο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από το πρώτο λεπτό η ΑΕΚ κυριάρχησε πάνω στο χορτάρι, έκλεισε τον Λεβαδειακό στη περιοχή του αλλά της έλειψε το καθαρό μυαλό στη τελική πάσα για να μπορέσει να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες. Στο 14′ από την σέντρα του Άμραμπατ, η κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία πέρασε άουτ. Όσο περνούσε η ώρα η Ένωση έβαζε μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα των φιλοξενούμενων και τελικά το γκολ ήρθε στο 37′.

Ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ έξω από τη περιοχή, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Βινίσιους και κατέληξε στα δίχτυα. Η ομάδα του Αλμέιδα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο εξαιρετικός και απόψε Λιβάι Γκαρσία με ατομική ενέργεια ανάγκασε τον Τζημόπουλο σε πέναλτι που έφερε και την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Έλληνα αμυντικού. Ο Άμραμπατ δε λάθεψε και έκανε το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος κι έχοντας το “μαξιλαράκι” του υπέρ της σκορ, η ΑΕΚ δεν φόρτσαρε ιδιαίτερα, έκανε διαχείριση του αποτελέσματος και των δυνάμεών της και με τις πέντε αλλαγές του Αλμέιδα(Μάνταλος, Ελίασον, Φαν Βεέρτ, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ) ξαναέβγαλε πνοή και πράγματα δημιουργικά.

Στο 75′ ο Τσούμπερ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι για να κάνει το 3-0, κάτι που τελικά έγινε στο 84′ όταν μετά από υπέροχη ενέργεια του Ελίασον και πάσα από δεξιά, ο Φαν Βέερτ σαν σε προπόνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Τσούμπερ στο 87′ έχασε ακόμη μια ευκαιρία για το 4-0, όπως και ο Γκατσίνοβιτς στο 92′.

Το 3-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παπαδόπουλου, με την ΑΕΚ να κάνει ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο, αναμένοντας την απόφαση για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο για να μάθει αν θα επιστρέψει άμεσα στη κορυφή της Super League.