Skip to main content

Η Μπρέντφοντ έπαιξε για τον Κάνος και το… πλήρωσε η Άρσεναλ

REUTERS/David Klein

Η πρωτοπόρος του αγγλικού πρωταθλήματος έχασε βαθμούς για δεύτερη συνεχή εβδομάδα αλλά βρίσκεται στο +6 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Άρσεναλ, ο Λεονάρντο Τροσάρ, σημείωσε το πρώτο γκολ του για τους επικεφαλής της Premier League, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για τους «Κανονιέρηδες», καθώς ο Ιβάν Τόνεϊ εξασφάλισε την ισοπαλία (1-1) για την Μπρέντφορντ.

Ο Βέλγος επιθετικός αντικατέστησε τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι στο 62΄ και τέσσερα λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ στο «Εμιρέιτς» μετά από συρτή σέντρα του Μπουκάγιο Σάκα.

Αυτό σήμαινε προβάδισμα οκτώ πόντων στον βαθμολογικό πίνακα για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα, η οποία, ωστόσο, ουδέποτε έδειξε άνετη απέναντι στο εξαιρετικό και άκρως ανταγωνιστικό σύνολο του Τόμας Φρανκ.

Ο Τόνεϊ, υπεύθυνος για μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο εξιλεώθηκε δέκα λεπτά μετά το 0-1 σκοράροντας στο 72΄ το γκολ της ισοφάρισης από σέντρα του Κρίστιαν Νόργκαρντ.

Αμέσως μετά όλες οι «Μέλισσες» έσπευσαν να αφιερώσουν το γκολ και τη σκέψη τους στον πρώην συμπαίκτη τους και νυν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Σέρχι Κάνος, που έχασε τη μητέρα του πριν από μερικές ημέρες.

Παρά την απώλεια βαθμών για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, η Άρσεναλ προηγείται στη βαθμολογία με έξι βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, με τις δύο ομάδες να έχουν παίξει τον ίδιο αριθμό αγώνων.

Η Άρσεναλ έχει 51 βαθμούς σε 21 παιχνίδια και οι «Πολίτες» του Πεπ Γκουαρδιόλα, που παίζουν αύριο με την Άστον Βίλα, 45.

Εν τω μεταξύ, η Νιούκαστλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να φτάσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην τρίτη θέση μετά την ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Μπόρνμουθ, που ήταν η πέμπτη για τις «καρακάξες» στις έξι τελευταίες συναντήσεις τους.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 1-1 (28΄ Έμερσον – 16΄ Ζοάο Φέλιξ)
  • Άρσεναλ-Μπρέντφορντ 1-1 (66΄ Τροσάρ – 74΄ Τόνεϊ)
  • Κρίσταλ Πάλας-Μπράιτον 1-1 (70΄ Τόμκινς – 63΄ Μαρτς)
  • Φούλαμ-Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0 (17΄ Γουίλιαν, 88΄ Σόλομον)
  • Λέστερ-Τότεναμ 4-1 (23΄ Μεντί, 25΄ Μάντισον, 45΄+4 Ιεανάτσο, 82΄ Μπαρνς – 14΄ Μπεντανκούρ)
  • Σαουθάμπτον-Γουλβς 1-2 (25΄ Αλκαράς – 73΄ αυτ. Μπεντνάρεκ, 87΄ Ζοάο Γκόμες)
  • Μπόρνμουθ-Νιούκαστλ 1-1 (30΄ Σενέσι – 45΄+2 Αλμιρόν)