Skip to main content

Πρώτες «μάχες» στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού στο ζευγάρι ΠΑΟΚ-Λαμία το φαβορί είναι ξακάθαρο.

Ημέρα Κυπέλλου η Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου και σήμερα θα διεξαχθούν και οι δύο πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης στη διοργάνωση. Και αν στο ένα ζευγάρι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, στο άλλο αναμένονται δύο συναρπαστικά παιχνίδια, με έπαθλο την πρόκριση και μια θέση στον τελικό.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός τίθενται αντιμέτωποι στη χρονικά δεύτερη αναμέτρηση της ημέρας, στην OPAP Arena (20:30). Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και θα είναι και πιο «φρέσκια», καθώς η αναμέτρηση του πρωταθλήματος στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο δεν διεξήχθη, λόγω του γνωστού θέματος με τις διαστάσεις των δύο εστιών.

Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ, από την πλευρά του, θα πρέπει να αποφασίσει ποιους θα διατηρήσει στο αρχικό σχήμα και ποιους θα ξεκουράσει απ΄ όσους έπαιξαν στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, καθώς η διαχείριση του ρόστερ είναι κομβικής σημασίας για όλες τις ομάδες της κορυφής σε αυτό το χρονικό σημείο.

Στο παιχνίδι που θα προηγηθεί (18:30) η Λαμία θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στο «Αθανάσιος Διάκος», με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, όσο κι αν συνηθίζεται να αποκαλείται το Κύπελλο ο θεσμός των εκπλήξεων.

Οι «ασπρόμαυροι» του Ραζβάν Λουτσέσκου παραμένουν στο κυνήγι του πρωταθλήματος, ωστόσο η διεκδίκηση του Κυπέλλου φαντάζει αρκετά πιο εφικτή υπόθεση στην παρούσα φάση.