Skip to main content

Αυγενάκης: Ανακριβές το δημοσίευμα του Politico

Ο υφυπουργός Αθλητισμού παραδέχθηκε ότι υπάρχουν επαφές με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο για το Μουντιάλ του 2030, προσθέτοντας ότι αυτές βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Ανακριβές χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δημοσίευμα του περιοδικού Politico για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, στο σημείο που εμπλέκει τη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα μιλά, μεταξύ άλλων, για «εξαγορά» της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία, προκειμένου η χώρα να συμμετάσχει, μαζί με τους Σαουδάραβες και τους Αιγύπτιους, στην κατάθεση συνυποψηφιότητας για την ανάληψη της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί σε επτά χρόνια.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε το δημοσίευμα «γεμάτο ανακρίβειες», επισημαίνοντας ότι οι επαφές με τις άλλες δύο χώρες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

«Το δημοσίευμα του Politico, περί “εξαγοράς” της Ελλάδας από τη Σαουδική Αραβία για το Μουντιάλ 2030, είναι γεμάτο ανακρίβειες. Μεταξύ των δύο χωρών και της Αιγύπτου διεξάγονται μεν επαφές, αλλά ακόμη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης δυνατοτήτων για κατάθεση υποψηφιότητας», έγραψε ο υφυπουργός στο twitter.