Skip to main content

Όταν ο Αλέγκρι έχασε την Τσέλσι εξαιτίας του… Μουρίνιο

Γιατί ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς δεν επέλεξε τον Ιταλό τεχνικό τον Ιανουάριο του 2021 αλλά προτίμησε τον Τούχελ;

Ζοζέ Μουρίνιο και Τσέλσι, ένας συνδυασμός που αρκεί για να δημιουργήσει… φωτιές. Ωστόσο, ακριβώς λόγω του «Special One» ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν ενδύθηκε ποτέ τα μπλε της λονδρέζικης ομάδας.

Η ιστορία συνέβη πριν από μερικά χρόνια, όταν η Τσέλσι βρέθηκε στη θέση να αντικαταστήσει τον Φρανκ Λάμπαρντ. Τότε ο σύλλογος, που ανήκε στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, είχε επιλέξει τον Τόμας Τούχελ, λαμβάνοντας μια απόφαση που αποδείχθηκε επιτυχημένη.

Αντί για τον Γερμανό, ωστόσο, κάλλιστα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» θα μπορούσε να είχε φτάσει ο Αλέγκρι. Ο προπονητής της Γιουβέντους ήταν ένας από τους πιο δυνατούς υποψήφιους για τον πάγκο των «Μπλε» αλλά δεν πήρε τη δουλειά λόγω του… Μουρίνιο.

Πριν την άφιξη του Τούχελ ο Μαξ Αλέγκρι είχε εμφανιστεί ανάμεσα στα ονόματα που κυκλοφόρησαν για τη διαδοχή του Λάμπαρντ. Όμως, σύμφωνα με όσα εξήγησε στο ESPN ο παλαίμαχος Σκοτσέζος μέσος της Τσέλσι (1989-1987) Κρεγκ Μπέρλι, ο Ιταλός τεχνικός δεν επιλέχθηκε λόγω της υπερβολικής τακτικής ομοιότητάς του με τον Ζοζέ Μουρίνιο.

«Ο Αλέγκρι είναι γνωστός για τον πραγματισμό του. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αλλά ο Αμπράμοβιτς πάντα έψαχνε κάτι άλλο. Χόρτασε με τον Ζοσέ Μουρίνιο», αποκάλυψε ο Μπέρλι.

naftemporiki.gr