Skip to main content

Ισόπαλο το ντέρμπι της Τούμπας

Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε ο σπουδαιότερος αγώνας της 21ης ημέρας, με ωφελημένους... ΑΕΚ και Παναθηναϊκό που είδαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να χάνουν έδαφος.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 στην Τούμπα, που ήταν το πρώτο παιχνίδι χωρίς σκορ στο ίδιο γήπεδο μετά από οκτώ χρόνια (Φεβρουάριος 2015), χάνοντας αμφότεροι έδαφος στην καταδίωξη ΑΕΚ και Παναθηναϊκού με τη συμπλήρωση 21 αγώνων στο πρωτάθλημα, ενώ εκκρεμεί η τύχη της αναμέτρησης του Ατρόμητου με την Ένωση.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με πολύ μεγάλη πίεση από ψηλά αλλά υπολόγιζαν χωρίς έναν πρώην παίκτη τους, τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος είχε «κατεβάσει ρολά».

Ο ΠΑΟΚ έχασε τρεις ευκαιρίες μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο. Αρχικά, σε σέντρα-σουτ του Νάρεϊ, η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά της αριστερής δοκού της εστίας του Ολυμπιακού στα 17 δευτερόλεπτα (!), ελάχιστα αργότερα ο Πασχαλάκης έσωσε την εστία του σε προσπάθεια του Ζίβκοβιτς, ενώ το ίδιο έπραξε στο 5΄ σε σουτ του Κωνσταντέλια.

Ενδιάμεσα οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν σε αντεπίθεση να απειλήσουν (3΄) με τον Χάμες Ροντρίγκες να τροφοδοτεί τον Μπακαμπού και τον Κοτάρσκι να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή, ενώ στο 22΄ ο Ολυμπιακός είχε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί, με τον «κεραυνό» του Χάμες να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του ΠΑΟΚ.

Ο ρυθμός έπεσε ύστερα και έπρεπε να φτάσουμε στο 44΄ για να απειλήσει ξανά ο ΠΑΟΚ, με τον Ολιβέιρα να αστοχεί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ το ίδιο συνέβη με την προσπάθεια του Μασούρα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους οι Κωνσταντέλιας (49΄) και Ντάγκλας Αουγκούστο (54΄) έκαναν φάσεις για τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Σάστρε πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Μπακαμπού (51΄).

Με τις αλλαγές έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, με τους γηπεδούχους να χάνουν την τελευταία ευκαιρία στο 73΄, με τον Αουγκούστο να σουτάρει πάνω στον Πασχαλάκη και τον Τόμας να αστοχεί με κεφαλιά στην εξέλιξη της φάσης.